Voimistelukoulut kaikenikäisille

ILMOITTAUTUMINEN
voimistelukouluihin, akrobatiakouluihin, trampoliinikouluihin, esivalmennukseen, harrastekilparyhmiin ja Ikiliikkeeseen

Valmennus- ja kilaryhmiin ilmoittaudutaan valmentajan kautta.

Katso (pdf) syksyn 2017 voimistelukouluryhmät!

 

 

 

Voimistelukoulujen ilmoittautuminen syksylle alkaa 17.5.2018. Voimistelu on paitsi monipuolinen liikuntaharrastus, myös ihan hurjan hauskaa!

Voimistelukoulun ajankohtaisia tapahtumia pääset tarkastelemaan tästä! (Uutiset, tapahtmat, muutokset, peruutukset)

 

Voimistelukoulu on tarkoitettu kaikille 3-16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Aikuisille on myös omat ryhmänsä. Voimistelukoulussa harjoitellaan ja nautitaan voimistelusta kerran viikossa. Voimistelukoululainen ei tarvitse aiempaa kokemusta voimistelusta liittyessään ryhmään.

Voimistelukoulussa harjoitellaan motorisia perustaitoja, voimistelun perusliikkeitä ja telinevoimistelun alkeita voimistelijan ikätasolle sopivalla tavalla leikkien, mielikuvien avulla ja temppuillen. Jokaiseen vomistelukoulutuntiin kuuluu alkuleikki, perusvoimisteluosuus, telinerata ja fyysisiä ominisuuksia kehittäviä harjoitteita. Voimistelukoulussa tärkeää on myös omasta oppimisesta iloitseminen ja voimistelusta nauttiminen.

Voimistelukoulut ovat yhdessä avoimien esivalmennusryhmien kanssa Tampereen Voimistelijoiden harrastevoimisteluryhmiä. Voimistelu on perusliikuntamuoto ja siksi hyödyllinen harrastus kaikille. Voimistelukoulu voi olla alkusykäys pitkälle kilpavoimistelijan uralle tai mukava ja hauska harrastus lähellä kotia. Voimisteukoulussa ei olla ryppyotsaisia, mutta toimintaa ohjaa kausisuunnitelma, jossa kaikille ikäryhmille on aseitettu omat tavoitteensa. Kukin voimistelija saa ja voi kehittyä omaan tahtiinsa omien tavoitteidensa mukaisesti. Tällä hetkellä on työn alla sivusto, jossa voi tutustua tarkemmin Voimistelukoulujen tavoitteisiin, kausisuunnitelmiin ja tavoiteliikkeisiin.

Jos voimistelijalla on kiinnostusta harjoitella enemmän ja tavoitteellisemmin, voi taitojen karttuessa siirtyä esivalmennusryhmiin. Esivalmennusryhmissä harjoitellaan kaksi kertaa viikossa ja niissä voimistelija odotetaan osaavan voimistelun perusasioita ja -liikkeitä. Ryhmän valinnassa toimivat apuna mm. taitokortit, joita suoritetaan voimistelukouluissa loppukeväästä.

Voimistelukoulussa on toimintaa myös lapsille, joille kynnys osallistua ns. tavallisen ryhmän toimintaan on liian korkea. Kuperkeikka-ryhmissä voimistellaan pienemmissä ryhmissä huomioiden osallistujien erityiset haasteet. Aurinkoiset-ryhmä on tarkoitettu kouluikäisille ja sitä vanhemmille kehitysvammaisille lapsille ja nuorille, jotka haluavat harrastaa voimistelua.

VOIMISTELU SOPII KAIKILLE!

 

VOIMISTELUKOULUINFO

ILMOITTAUTUMINEN

Voimistelukouluryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu www.tampereenvoimistelijat.fi -sivuilta oikeassa laidassa olevan "Jäsentieto"- linkin kautta. Ilmoittautuminen vaatii ensin huoltajan rekisteröitymisen. Sen jälkeen huoltaja lisää huollettavansa alikäyttäjikseen ja ilmoittaa haluamiinsa ryhmiin. Varasijoilla ja jonossa olijoille lähetetään sähköpostitse tieto, mikäli ryhmässä vapautuu paikkoja.

Ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostiin lähtee vahvistus paikasta ryhmässä sekä LASKU. Jos vahvistusta tai laskua ei tule sähköpostiin roskapostin tarkistamisen jälkeen voi olla yhteydessä toimisto@tampereenvoimistelijat.fi mahdollisen sähköpostiosoitteeseen tulleen virheen korjaamiseksi. Kannattaa myös tarkistaa roskaposti! Lasku tulee maksaa eräpäivään mennessä. Ilmoittautuessaan voimistelija sitoutuu ryhmään kaudeksi kerrallaan (syksy tai kevät). Ensimmäinen kerta on ns. tutustumiskerta, jonka jälkeen paikan voi vielä perua. Voimassa olevat hinnat voi tarkistaa vasemmasta sivupalkista kohdasta Hinnat.

Pitkät sairaslomat ja muut mahdolliset muutokset harjoituksissa käymisessä voi ilmoittaa valmentajalle tai toimistolle. Maksun palauttamista varten tarvitaan terveydenhoitajan tai lääkärin todistus. Poissaoloja hyvitetään terveydellisistä syistä kahden viikon omavastuuajan jälkeen.

Voimistelijan tiedot on oltava ilmoittautumisjärjestelmässä, jotta tapaturmavakuutus on voimassa. Jos jostakin syystä ilmoittautuminen ei onnistu, voi olla yhteydessä toimistoon.

Kahteen ryhmään ilmoittautuneet saavat halvemmasta ryhmästä 60% alennuksen.Ilmoittautumisohjelma antaa alennuksen automaattisesti toisesta ryhmästä, johon sama henkilö ilmoittautuu.

Voimistelukoulun kausi jakautuu syys- ja kevätkauteen. Kevätkaudelle ilmottaudutaan erikseen joulukuun puolessa välissä ja syyskaudelle heinäkuusta alkaen. Voimistelukoulun kausisuunnitelma on laadittu kattamaan koko toimintakauden eli syksyn ja kevään.

SYYS- JA KEVÄTKAUDEN ALOITUS

Voimistelukoulujen syyskausi alkaa elo-syyskuun vaihteessa ja kevätkausi viikolla 2.

Mahdolliset peruutetut harjoitukset siirtyvät automaattisesti pidettäviksi kauden loppuun. Jos peruutus johtuu salivuoroperuutuksesta jota ei ole voitu huomioida etukäteen, pidätämme oikeuden olla järjestämättä korvaavaa harjoitusta mikäli se ei ole salivuorovarausten vuoksi mahdollista.

SYYSLOMA JA TALVILOMA

Koululaisten syyslomalla (viikko 42) ja hiihtolomalla (viikko 9) ei ole normaaleja harjoituksia.

JUHLAPYHÄT

Juhlapyhät on huomioitu ryhmien kauden suunnittelussa. Juhlapyhinä (poislukien pyhäinmiestenpäivä) ei pääsääntöisesti ole harjotuksia. Juhlapyhien aatot saattavat vaikuttaa salivarauksiin kouluilla ja Ratinassa. Ikurissa juhlapyhien aatot eivät vaikuta harjoituksiin.

VARATUN PAIKAN PERUUTUS

Varatun voimistelukoulupaikan voi peruuttaa kuluitta kirjautumalla ilmoittautumisjärjestelmään ensimmäisen harjoituskerran jälkeen. Lasku ei poistu automaattisesti vaan se poistetaan järjestelmän ylläpitäjän toimesta, kun peruuttaminen on rekisteröity.

Paikan käyttämättä jättäminen ei ole peruutus.

POISSAOLOT

Huomioittehan, että säännöllisesti harjoituksissa käymällä taidot kehittyvät parhaiten ja harrastus tuntuu mielekkäämmältä. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa ohjaajalle. Pitkistä poissaoloista toivomme ilmoitusta joko ohjaajalle tai Tampereen Voimistelijoiden toimistoon.

Yli kahden viikon sairastapauksissa voi saada hyvitystä kausimaksusta terveydenhoitajan tai lääkärintodistusta vastaan. Näissä tapauksissa, ota yhteyttä laskutukseen laskutus@tampereenvoimistelijat.fi.

VANHEMPIEN LÄSNÄOLO SALISSA

Aikuinen – lapsi –ryhmiä lukuun ottamatta vanhemmat/omat aikuiset eivät tule mukaan voimistelusaliin. Harjoitusten ajan vanhemmat voivat odottaa salin ulkopuolella tai lähteä vaikka kävelylenkille. Ikurissa on myös muita mahdollisuuksia käyttää lapsen harjoitusaika omaan kuntoiluun. Salien tilat on usein käytetty viimeistä neliötä myöten voimistelutarkoitukseen ja valitettavasti vanhemmille ei ole tilaa salissa. Pyrimme myös siihen, että ahtaissa tiloissa kulkeminen ja tarvittaessa ripeä poistuminen on mahdollista. Siitä syystä emme suosi tarpeetonta seisoskelua käytävillä tms. Pienien lasten osalta vanhemman läsnäolo salissa voi olla myös keskittymistä häiritsevää. Ohjaajalle on myös selkeämpää, että hän huolehti lapsista koko harjoituksen ajan eikä lapsi juokse vähän väliä vanhemman luona. Järjestämme kauden aikana vanhemmille mahdollisuuksia tulla seuraamaan toimintaa salin puolelle erikseen ilmoitettavina ajankohtina.

Pienimpien voimistelijoiden vanhemmat voivat jäädä saliin ensimmäisellä harjoituskerralla, mutta sen jälkeen heidänkin toivotaan odottavan salin ulkopuolella. Vanhemman läsnäolo varastaa usein lapsen huomion ja tällä järjestelyllä halutaan lapsille voimistelurauha. Jos vanhemman läsnäolo on lapselle välttämätöntä, voi asiasta sopia erikseen ohjaajan kanssa. Tällöin toivomme, että vanhempi tulee mukaan toimintaan reunalla istumisen sijaan.

Erikseen ilmoitettavana ajankohtana on voimistelukouluissa avoimet ovet jolloin vanhemmat/omat aikuiset voivat tulla seuraamaan harjoitusta saliin. Myös kauden viimeisellä kerralla vanhemmat voivat tulla mukaan saliin.

 

VARUSTEET

Harjoituksiin pukeudutaan sisäliikuntaan sopiviin, joustaviin vaatteisiin esim. T-paita ja shortsit tai voimistelupuku. Erilaiset helmat ja röyhelöt ovat toki tyttövoimistelijoiden mieleen, mutta liian runsaat tai pitkät liehukkeet haittaavat joidenkin liikkeiden suorittamista.

Salissa liikutaan paljain varpain tai pitäväpohjaisilla voimistelutossuilla. Trampoliiniryhmissä käytetään sukkia.

Mukaan on hyvä ottaa myös helposti avattava juomapullo.

Pitkät hiukset tulee olla sidottuina harjoituksen ajan. Purkat pois ennen harjoituksen alkua. Mahdollisuuksien mukaan myös vessassakäynti on hyvä muistaa ennen harjoituksien alkua.

Voimistelukoululaisilla on syksyn aikana mahdollisuus hankkia seuran voimistelukoululaisille suunnattuja harjoitusvaatteita. Vaatetilauksesta tiedotetaan erikseen, kun se on ajankohtaista.

 

OHJAAJAT

Voimistelukouluja ohjaavat Tampereen Voimistelijoiden harrasteryhmäohjaajat. Kaikki ohjaajat ovat suorittaneet vähintään Jumppakouluohjaaja-peruskoulutuksen 35 tuntia.

Osa ohjaajista on päätoimisia lastenohjaajia, osa opiskelee oppisopimukslla liikunta-alan tutkintoa ja osa on tuntiohjaajia. Kaikilla ryhmillä on vastuuohjaaja, jonka yhteystiedot ilmoitetaan ryhmäläisille ennen kauden alkua infokirjeessä. Ohjaajaan voi olla yhteydessä mieltä askarruttavissa asioissa. Toivomme, että yhteyttä otetaan ns. matalalla kynnyksellä, jolloin mahdollisiin ongelmatilanteisiin tai muihin pulmiin voidaan reagoida mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

TÄHTISEURA

Tampereen Voimistelijat on Olympiakomitean Tähtiseura (entinen Sinettiseura). Tämä tarkoittaa sitä, että olemme toiminnassamme sitoutuneet noudattamaan lasten ja nuorten urheilun laatutekijöitä sekä panostamaan mm. valmentajien koulutukseen.

 

TIEDOTUS

Voimistelukoulun tapahtumista tiedotetaan Tampereen Voimistelijoiden internet-sivuilla www.tampereenvoimistelijat.fi. Sivuja kannattaa vilkaista silloin tällöin.

Yksittäistä ryhmää koskevista asioista tiedotetaan myös sähköpostilla ja tekstiviestein. Yllättävistä harjoitusten peruuntumisista ilmoitetaan tekstiviestillä kyseiselle ryhmälle.

 

MUUTA HUOMIOITAVAA

Toivomme, että voimistelija on ajoissa paikalla.

Vessassa käynti on hyvä muistaa ennen tuntia.

Purkat ja korut eivät kuulu voimistelutunnille.

Pitkät hiukset on hyvä sitoa turvallisuussyitä.

Voimistelijat on vakuutettu vakuutusyhtiö Pohjolassa:ssä. Vakuutus korvaa kuluja kuitteja vastaan. Vahingon sattuessa, ota yhteyttä Tampereen Voimistelijoiden toimistoon vakuutusnumeron saamiseksi.

Jokainen voimistelija kehittyy omaan tahtiinsa. Toisille oppiminen on helppoa, kun  taas toisilta se vaatii suuria ponnistuksia. Toinen soveltuu fyysisiltä ominaisuuksiltaan voimisteluun paremmin kuin toinen. Toivomme, että jokainen voimsitelija saa voimistelurauhan ja nauttia harjoittelusta omista lähtökohdistaan. Vertailu muihin lapsiin on useimmiten turhaa, koska jokaisella on vahvuutensa ja heikkoutensa.

Seura on huippuvoimisteluseura, jossa on huipputason kilpavoimistelua monessa lajissa. Niille lapsille joilla on edellytyksiä ja intohimoa harjoitteluun voimme tarjota mahdollisuuksia aina maailmanmestaruuksiin saakka. Yhtä tärkeää on myös se, että joku lapsi pitkän ponnistelun jälkeen oppii kuperkeikan. Toivomme, että vanhemmat ja muut aikuiset jaksavat kannustaa ja tukea voimistelijaa, oli hänen tavoitteensa mikä tahansa. Voimistelusta nauttiminen ja harjoittelun ilo eivät vaadi lahjakkuutta.

YHTEYSTIEDOT

Ohjaajilla on voimistelijoiden yhteystiedot. Jos tiedoissa tapahtuu muutoksia, ilmoitathan siitä ystävällisesti ohjaajalle ja Tampereen Voimistelijoiden toimistoon.

Mieltä askarruttavissa asioissa voi olla yhteydessä suoraan ohjaajaan tai harrastepäällikköön.

ESIVALMENNUSRYHMÄT

Kun voimistelija hallitsee voimistelun perusasiat ja on innostunut harjoittelemaan enemmän, voi siirtyä harjoittelemaan kaksi kertaa viikossa treenaileviin esivalmennusryhmiin. Ohjaaja saattaa ehdottaa siirtymistä esivalmennuskseen myös kesken kauden. Muusta kuin ohjaajan ehdotuksesta esivalmennusryhmiin ei voi siirtyä kesken kauden, vaan harjoitteleminen ryhmissä aloitetaan joko elo- tai tammikuussa. Ilmoittautuminen ryhmiin tapahtuu internetin kautta.

Lisätietoa esivalmennusryhmistä voit lukea täältä.

Yhteystietoja:

Harrastepäällikkö Maarit Petäjämäki
maarit.petajamaki(at)tampereenvoimistelijat.fi (opintovapaalla 15.1.2018 alkaen)

Seurakoordinaattori Eerika Makkonen (ilmoittautumiset, laskut, tiedustelut voimistelukoulusta)
toimisto@tampereenvoimistelijat.fi

Esivalmennuskoordinaattori Vivian Seppälä 
vivian.seppala@tampereenvoimistelijat.fi

Valmennuspäällikkö Lotta Nuppola (valmennus- ja kilparyhmät)
lotta.nuppola@tampereenvoimistelijat.fi

 

Tervetuloa mukaan voimistelemaan hyvään seuraan!