Kouluikäisten esivalmennusryhmät

Esivalmennusryhmiin ilmoittautuminen

Esivalmennusryhmiin ilmoittaudutaan Jäsentieto-järjestelmän kautta. 

Ilmoittautumisohjeet

Kaikkiin lajien voimisteluryhmiin ilmoittaudutaan tämän jäsentieto-ohjelman kautta. Alle 18-vuotiaiden ilmoittautuminen vaatii 3 vaihetta:
1) Huoltaja rekisteröityy jäsentietoon omilla tiedoillaan ja saa henkilökohtaiset tunnukset. Ohjelma lähettää salasanan sähköpostiin.
2) Huoltaja kirjautuu sisään järjestelmään ja lisää siellä lapsen alikäyttäjäkseen. (Tai jos lapsella oli jo ennestään tunnukset, pyytää ylläpitoa toimisto@tampereenvoimistelijat.fi siirtämään voimistelijan huoltajan alikäyttäjäksi.)
3) Huoltaja ilmoittaa lapsen voimisteluryhmään.
Jatkossa tunnuksilla pääsee kirjautumaan sisään, joten seuraavalla kerralla riittää pelkkä ilmoittautuminen.

Ilmoittaudu mukaan esivalmennuksen!
Esivalmennusryhmiin voi ilmoittautua mukaan, kun voimistelijalla on jo voimistelunperustaitoja (esim. voimistelukoulusta) ja harjoitteluintoa kahteen harjoitukseen viikossa. Ryhmä valitaan voimistelijan iän mukaan.
Tiedustelut: vivian.seppäla@tampereenvoimistelijat.fi

Pinkit 6-8v. ke 15.30-17.00 ja la 12.30-14.00/Ratina
Kanelit 6-8v. ti 18.00-19.30 ja to 16.30-18.00/Ikurin liikuntahalli
Nipsut 7-12v. ti ja to 17.30-19.00/Ikurin liikuntahalli
Limet 9-12v. ma 18.00-19.30/Ratina ja la 9.30-11.00/Annalan koulu
Nuoret yli 12v. ti 18.45-20.45 ja pe 15.30-17.30/Ikurin liikuntahalli
Serelia 7-9v. ti 18-19.30 ja to 16.30-18/Ikurin liikuntahalli (joukkuevoimistelu)
Rosette 10-13v. ti 16-18 ja pe 15.30-17.30/Ikurin liikuntahalli (joukkuevoimistelu)

Ilmoittautuminen kevään esivalmennusryhmiin 27.11.2017 alkaen!

Esivalmennusryhmät on tarkoitettu lapsille, jotka ovat kiinnostuneet harjoittelemaan enemmän ja tavoittellisemmin voimistelua kuin voimistelukouluissa. Esivalmennusryhmät määräytyvät iän mukaan. Esivalmennusryhmien toimintaa ohjaavat Olympiakomitean lasten ja nuorten urheilun laatutekijät. Esivalmennus  siirrtytään voimistelijan iän ja taitojen karttuessa harrastekilparyhmiin tai muihin valmennus- ja kilparyhmiin. Esivalmennusryhmissä on mahdollista harrastaa voimistelua oman motivaationsa ja halunsa mukaan tai kilpailla omalla tasollaan.

Koululaisten esivalmennusryhmät harjoittelevat voimistelua ja telinevoimistelun alkeita kaksi kertaa viikossa 1,5h kerrallaan. Harjoittelun pääpaino on vahvassa perusvoimistelutaidossa ja fyysisten ominaisuuksien kehittämisessä.  Harjoittelu antaa hyvän pohjan jatkaa eri lajien valmennusryhmissä tai tarjoaa mahdollisuuden harrastaa voimistelua tavoitteellisesti ilman kilpailemista. Telinevoimisteluharjoittelu antaa hyvän pohjan myös muille voimistelulajielle ja muille urheilulajeille.
Harjoitustilanteessa ryhmää saatetaan jakaa pienempiin ryhmiin voimistelijan tason, motivaation ja tavoitteiden mukaan.

Kouluikäisten ryhmissä harjoitellaan perusvoimistelutaitoja ja voimisteluliikkeiden suorittamiseen tarvittavia ominaisuuksia. Lajiliikkeiden ja lajitaitojen osuus harjoittelusta on suurempi mitä vanhemmista lapsiasta on kyse. Harjoituksissa tehdään myös jo vaativampia liikkeitä eri telineillä voimistelijoiden edellytysten mukaan.

Esivalmennusryhmän tavoitteet saavutettuaan voimistelija voidaan valita muihin valmennusryhmiin ja sitä kautta kilparyhmiin tai hän voi siirtyä harrastekilparyhmään. Siirtyminen valmennusryhmään tapahtuu valmentajan päätöksellä joustavasti kauden aikana. Siirtyminen on aina vapaaehtoista ja valmennusryhmässä voi myös jatkaa harrastamista omassa tahdissaan. Siirtymiset pyritään ajoittamaan aina kauden taitteisiin, jotta ryhmien harjoittelurauha ei häiriintyisi. Ryhmän vaihdoksissa huomioidaan motoristen ja lajitaitojen lisäksi myös voimistelijan motivaatiota ja kypsyyttä harjoitella uudessa ryhmässä. Etenkin pienimpien voimistelijoiden kohdala maltti on usein valttia. Liian aikaisin aloitettu vaativa harjoittelu tai äkillinen harjoitusmäärän kasvattaminen syö usein voimistelijan motivaatiota ja harjoittelun iloa.

 

ESIVALMENNUSRYHMÄSSÄ ALOITTAMINEN

Esivalmennusryhmään siirtyminen on ajankohtaista, kun voimistelija on tutustunut voimisteluun esimerkiksi voimistelukoulussa ja innostunut harjoittelemaan lisää. Uudet voimistelijat aloittavat ryhmissä elo- tai tammikuussa. Kesken kauden ryhmiin voi siirtyä vain valmentajan ehdotukseta. Näin taataan ryhmille harjoitusrauha ja valmentajat voivat keskittyä ryhmän kehittämiseen.

Voimistelukoululainen voi saada valmentajaltaan kutsun siirtyä valmennusryhmään tai voimistelija voi osallistua noin neljä kertaa vuodessa järjestettäviin avoimiin harjoituksiin. Meillä ei ole kristallipalloa, joka kertoisi kuka voimistelija tulevaisuudessa innostuu eniten voimistelusta ja harjoittelusta, jotenvalmennusryhmiin voi myös ilmoittautua, kun vanhemmat ja voimistelija arvioivat lapsen olevan valmis harjoittelemaan kaksi kertaa viikossa. Tällöin ilmoittautuminen on mahdolliista, jos ryhmissä on vapaita paikkoja.

Voimistelukoululaiset suorittavat taitokortin liikkeitä taas kevätkaudella. Taitokortti antaa suuntaa tulevalle ryhmävalinnalle ja voimistelija saa itselleen myös vinkkejä harjoiteltavista asioista.