Alle kouluikäisten esivalmennusryhmät

Esivalmennusryhmiin ilmoittautuminen

Esivalmennusryhmiin ilmoittaudutaan Jäsentieto-järjestelmän kautta. 

Ilmoittautumisohjeet

Kaikkiin lajien voimisteluryhmiin ilmoittaudutaan tämän jäsentieto-ohjelman kautta. Alle 18-vuotiaiden ilmoittautuminen vaatii 3 vaihetta:
1) Huoltaja rekisteröityy jäsentietoon omilla tiedoillaan ja saa henkilökohtaiset tunnukset. Ohjelma lähettää salasanan sähköpostiin.
2) Huoltaja kirjautuu sisään järjestelmään ja lisää siellä lapsen alikäyttäjäkseen. (Tai jos lapsella oli jo ennestään tunnukset, pyytää ylläpitoa toimisto@tampereenvoimistelijat.fi siirtämään voimistelijan huoltajan alikäyttäjäksi.)
3) Huoltaja ilmoittaa lapsen voimisteluryhmään.
Jatkossa tunnuksilla pääsee kirjautumaan sisään, joten seuraavalla kerralla riittää pelkkä ilmoittautuminen.

 

Esivalmennusryhmiin voi ilmoittautua mukaan, kun voimistelijalla on jo voimistelun perustaitoja (esim. voimistelukoulusta) ja harjoitteluintoa kahteen harjoitukseen viikossa. Ryhmä valitaan voimistelijan iän mukaan. Esivalmennusryhmissä toiminnan perustana ovat Olympiakomitean lasten urheilun laatutekijät. Ryhmissä voi sekä tähdätä kilpavoimistelijaksi että harrastaa voimistelua omaksi ilokseen.
Tiedustelut: vivian.seppäla@tampereenvoimistelijat.fi

Esivalmennuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia voit tarkastella tästä!

Lilat 4-5v. ke 17-18/Ratina ja pe 16.15-17.15/Ratina
Hosulit 4-5v. ti ja to 17-18/Ikurin liikuntahalli
Turkoosit 5-6v. ma 17.45-19.15/Pisplan koulu ja pe 18.00-19.15/Ratina
Viuhdit 5-6v. ti ja to 16.45-18.00/Ikurin liikuntahalli
Kirput 5-6v. ti ja to 18.00-19.15/Ikurin liikuntahalli
Kanelit 6-8v. ti 18.00-19.30 ja to 16.30-18.00/Ikurin liikuntahalli
Pinkit 6-8v. ke 15.30-17.00 ja la 12.30-14.00/Ratina
Tähdet 5-6v. ti 16.45-18.00 ja pe 17.30-18.45 (joukkuevoimistelu)

Ilmoittautuminen esivalmennuksen kevätkauden ryhmiin 27.11.2017 alkaen!

 

Esivalmennusryhmät on tarkoitettu lapsille, jotka ovat kiinnostuneet harjoittelemaan enemmän ja tavoittellisemmin voimistelua kuin voimistelukouluissa. Esivalmennusryhmät määräytyvät iän mukaan. Toiminnan lähtökohtana ovat Olympiakomitean lasten ja nuorten urheilun laatutekijät (pdf sivun alalaidassa). Esivalmennusryhmistä siirrtytään voimistelijan iän ja taitojen karttuessa eri lajien valmennus- ja kilparyhmiin tai harrastekilparyhmiin. Esivalmennusryhmissä on mahdollista harrastaa voimistelua oman motivaationsa ja halunsa mukaan.

Esivalmennusryhmissä luodaan pohjaa tulevaisuuden haaveille.Tampereen Voimistelijoissa voimistelijalla on mahdollisuus harjoitella tavoitteenaan kansallinen tai kansainvälinen huippu. Yhtälailla voimistelijalla on myös mahdollisuus harrastaa ja nauttia voimistelusta oman kiinnostuksensa mukaan ilman kilpailua.

Esivalmennusryhmät harjoittelevat voimistelua ja telinevoimistelun alkeita kaksi kertaa viikossa.Tähdet-ryhmässä valmentajan erityisosaaminen on joukkuevoimistelu. Harjoittelun pääpaino on vahvassa perusvoimistelutaidossa ja fyysisten ominaisuuksien kehittämisessä.  Harjoittelu antaa hyvän pohjan jatkaa eri lajien valmennusryhmissä tai tarjoaa mahdollisuuden harrastaa voimistelua tavoitteellisesti ilman kilpailemista. Harjoittelussa huomioidaan voimistelijan ikä ja harjoittelun leikinomaisuus.

Voimistelu on varhaisen erikoistumisen laji. Tämä näkyy erityisesti alle kouluikäisten esivalmennusryhmissä. Ryhmien harjoitukset koostuvat pääosin perusvoimistelusta ja erilaisia ominaisuuksia kehittävistä harjoituksista. Voimistelussa on erittäin tärkeää, että pohjatyö on tehty hyvin ja huolella, jotta halutessaan voimistelijalla on mahdollisuus kehittyä niin pitkälle kuin hänen omat rahkeensa riittävät. Etenkin alkuvaiheessa oikaisu kostautuu myöhempinä harjoitusvuosina. Harjoituksissa vahvan pohjan luominen näkyy suurena määränä perusvoimistelua ja vähäisempänä määränä lajiliikkeitä. Kun voimistelijan perustaidot ja ominaisuudet ovat kunnossa varsinaisten lajiliikkeiden oppiminen on helpompaa ja ennenkaikkea turvallisempaa. Kaikki esivalmennusryhmät käytännössä telinevoimistelupainotteisia, koska telinevoimistelun perustaidot ovat hyvä ponnahduslauta myös muihin voimistelulajeihin ja myös muihin urheilulajeihin. Tähdet-ryhmässä painotus on joukkuevoimisteluun tähtäävissä sisällöissä.

Kouluikäisten ryhmissä harjoitellaan edelleen perusvoimistelutaitoja ja voimisteluliikkeiden suorittamiseen tarvittavia ominaisuuksia. Lajiliikkeiden ja lajitaitojen osuus harjoittelusta on suurempi mitä vanhemmista lapsiasta on kyse. Harjoituksissa tehdään myös jo vaativampia liikkeitä eri telineillä voimistelijoiden edellytysten mukaan.

Esivalmennusryhmän tavoitteet saavutettuaan voimistelija voidaan valita lajien valmennusryhmiin ja sitä kautta kilparyhmiin tai hän voi siirtyä harrastekilparyhmään. Siirtyminen valmennusryhmään tapahtuu valmentajan päätöksellä joustavasti kauden aikana. Siirtyminen on aina vapaaehtoista ja esivalmennusryhmässä voi myös jatkaa harrastamista omassa tahdissaan. Siirtymiset pyritään ajoittamaan aina kauden taitteisiin, jotta ryhmien harjoittelurauha ei häiriintyisi. Ryhmän vaihdoksissa huomioidaan motoristen ja lajitaitojen lisäksi myös voimistelijan motivaatiota ja kypsyyttä harjoitella uudessa ryhmässä. Etenkin pienimpien voimistelijoiden kohdala maltti on usein valttia. Liian aikaisin aloitettu vaativa harjoittelu tai äkillinen harjoitusmäärän kasvattaminen syö usein voimistelijan motivaatiota ja harjoittelun iloa. Jokainen lapsi on yksilö, joka kehittyy omaan tahtiinsa. Voimistelijan polkuja on yhtämonta kuin on voimistelijoitakin.

 

ESIVALMENNUSRYHMÄSSÄ ALOITTAMINEN

Telinevoimistelun esivalmennusryhmät
vivian.seppala@tampereenvoimistelijat.fi
Joukkuevoimistelun esivalmennusryhmät
maria.valimaa@gmail.com

Esivalmennusryhmään siirtyminen on ajankohtaista, kun voimistelija on tutustunut voimisteluun esimerkiksi voimistelukoulussa ja innostunut harjoittelemaan lisää. Uudet voimistelijat aloittavat ryhmissä elo- tai tammikuussa. Kesken kauden ryhmiin voi siirtyä vain valmentajan ehdotukseta. Näin taataan ryhmille harjoitusrauha ja valmentajat voivat keskittyä ryhmän kehittämiseen.

Voimistelukoululainen voi saada valmentajaltaan kutsun siirtyä esivalmennusryhmään tai voimistelija voi osallistua noin neljä kertaa vuodessa järjestettäviin avoimiin harjoituksiin. Meillä ei ole kristallipalloa, joka kertoisi kuka pieni voimistelija tulevaisuudessa innostuu eniten voimistelusta ja harjoittelusta, joten esivalmennusryhmiin voi myös ilmoittautua, kun vanhemmat ja voimistelija arvioivat lapsen olevan valmis harjoittelemaan kaksi kertaa viikossa. Tampereen Voimistelijoissa voimistelijan polku on suunniteltu niin, että voimistelija etenee sujuvasti ja harjoitteluun ei tule liian suuria muutoksia kerralla. Pienelle voimsitelijan alulle on tärkeää liikkua ja touhuta paljon omatoimisesti. Paljon ja monipuolisesti perheensä kanssa puistoissa, rannoilla ja pulkkamäessä liikkunut lapsi omaa myöhemmin hyvät edellytykset kehittyä myös vaativissakin lajiliikkeissä.

Voimistelukoululaiset suorittavat taitokortteja kevätkaudella. Taitokortti antaa suuntaa tulevalle ryhmävalinnalle ja voimistelija saa itselleen myös vinkkejä harjoiteltavista asioista.

 

Katso tarkemmat harjoitusajat ryhmien omilta sivuilta!
 

 

LAJIEN VALMENNUSRYHMÄT

Lajien valmennusryhmät ovat alle kouluikäisile tarkoitettuja voimisteluryhmiä, joita valmentavat voimistelun lajivalmentajat. Ryhmät harjoittelevat kaksi kertaa viikossa tavoitteellisesti. Ryhmiin kutsutaan voimistelijoita pääasiassa esivalmennusryhmistä sekä avoimista harjoituksista. Ryhmien harjoittelu keskittyy perusvoimistelutaitoihin.

Lajien valmennusryhmät syksyllä 2017
AAMU 4-5-vuotiaat (Lotta Nuppola)
ANSA 5-7-vuotiaat (Lotta Nuppola)
HATTIVATIT 4-5-vuotiaat (Vivian Seppälä)
TIIKERIT 5-7-vuotiaat (Yulia Rogozhina)
KIEPIT5-7-vuotiaat (Natalia Taksheeva)
TÄHDET 5-7-vuotiaat (Maria Välimaa)
TG-tytöt 6-8-vuotiaat (Satu Nevalainen)