Kauden aloitusinfo voimistelukoululaisille!

28.8.2017

TERVETULOA VOIMISTELUKOULUUN!

Tampereen Voimistelijoiden Voimistelukoulujen syyskausi on alkamassa ja Ikurissa ehtinyt jo alkaakin. Alla on tietoa Voimistelukoulujen käytännöistä ja voimistelusta Tampereen Voimistelijoissa. Huom! Sähköpostilista ei valitettavasti päivity mahdollisten peruutusten tahdissa, joten ilmoitathan ystävällisesti toimisto@tampereenvoimistelijat.fi, jos et halua Voimistelukoulun posteja vastaanottaa.

 

ILMOITTAUTUMINEN JA POISSAOLOT
Voimistelukouluun on ilmoittauduttu Hoika-järjestelmän kautta. Omilla tunnuksillaan huoltaja pääsee tarkastelemaan ilmoittautumisia sekä laskun tietoja. Ilmoittautuminen on sitova kaudeksi kerrallaan. Ensimmäinen kerta on kuitenkin tutustumiskerta, jonka jälkeen paikan voi perua Hoika-järjestelmässä kuluitta. Paikan käyttämättä jättäminen ei ole peruutus. Tampereen Voimistelijoiden tapaturmavakuutus on voimassa, kun voimistelijan tiedot ovat ilmoittautumisjärjestelmässä.

 

Huomioittehan, että säännöllisesti harjoituksissa käymällä taidot kehittyvät parhaiten ja harrastus tuntuu mielekkäämmältä. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa ohjaajalle. Pitkistä poissaoloista toivomme ilmoitusta joko ohjaajalle tai Tampereen Voimistelijoiden toimistoon.


Sairaslomasta aiheutunutta maksun palauttamista varten tarvitaan terveydenhoitajan tai lääkärin todistus. Poissaoloja hyvitetään terveydellisistä syistä kahden viikon omavastuuajan jälkeen.


Kahteen Voimistelukouluryhmään ilmoittautuneet saavat halvemmasta ryhmästä 60% alennuksen.


Voimistelukoulun vuosi jakautuu syys- ja kevätkauteen. Kevätkaudelle ilmoittautumisesta tiedotetaan erikseen marraskuun aikana.

 

SYYSKAUDEN ALOITUS
Voimistelukoulut aloittavat syyskautensa Ikurissa viikolla 34, kouluilla viikolla 35 ja Ratinassa viikolla 36. Huom! Ratinan vuorot alkavat vasta tiistaina 5.9.2017. Voimistelukoulujen joulutapahtuma on 10.12.2017 Ikurin liikuntahallilla.

 

Ensimmäisellä kerralla vanhemmat voivat halutessaan jäädä seuraamaan harjoituksia. Jatkossa vanhempien toivotaan poistuvan salista harjoituksen ajaksi. Harjoitusten ajan vanhemmat voivat odottaa salin ulkopuolella tai lähteä vaikka kävelylenkille. Ikurissa on myös muita mahdollisuuksia käyttää lapsen harjoitusaika omaan kuntoiluun. Salien tilat on usein käytetty viimeistä neliötä myöten voimistelutarkoitukseen ja valitettavasti vanhemmille ei ole tilaa salissa. Pyrimme myös siihen, että ahtaissa tiloissa kulkeminen ja tarvittaessa ripeä poistuminen on mahdollista. Siitä syystä emme suosi tarpeetonta seisoskelua käytävillä tms. Pienien lasten osalta vanhemman läsnäolo salissa voi olla myös keskittymistä häiritsevää. Ohjaajalle on myös selkeämpää, että hän huolehti lapsista koko harjoituksen ajan eikä lapsi juokse vähän väliä vanhemman luona. Pyrimme siihen, että kaikilla on voimistelurauha. Järjestämme kauden aikana vanhemmille mahdollisuuksia tulla seuraamaan toimintaa salin puolelle erikseen ilmoitettavina ajankohtina. Jos vanhemman läsnäolo on lapselle välttämätöntä, voi asiasta sopia erikseen ohjaajan kanssa. Tällöin toivomme, että vanhempi tulee mukaan toimintaan reunalla istumisen sijaan.

 

Ryhmien aikatauluissa on huomioitu jo tiedossa olevat salivuoroperuutukset (tapahtumat, juhlapyhät). Jos vuoroihin tulee kauden aikana muita peruutuksia, pyrimme järjestämään korvaavat harjoitukset kauden lopuksi. Harjoituspaikka ja –aika saattaa tällöin muuttua. Mikäli harjoitusten peruutukset johtuvat muista syistä kuin Tampereen Voimistelijoista, pidätämme oikeuden olla järjestämättä korvaavia harjoituksia, jos sopivaa salivuoroa ei ole tarjolla. Korvaavia harjoituksia voidaan järjestää myös syysloman aikana.

 

SYYSKAUDEN TAPAHTUMIA
Avoimet ovet Voimistelukouluissa 9.-15.10.2017
Syysloma (ei normaaleja harjoituksia) 16.-22.10.2017
Kaveriviikko Voimistelukouluissa 13.-19.11.2017
Itsenäisyyspäivän aatto 5.12.2017 ei harjoituksia Leinolassa
Itsenäisyyspäivä 6.12.2017 (ei harjoituksia)
Joulutapahtuma 10.12.2017 Ikurin liikuntahallilla
Voimistelukoulujen syyskauden viimeisellä kerralla koko perhe on tervetullut mukaan voimisteluharjoituksiin.
Voimistelukoulujen harjoitukset päättyvät viikolla 49 Ikurissa ja kouluilla. Ratinassa harjoitukset päättyvät viikolla 50.

 

VARUSTEET
Harjoituksiin pukeudutaan sisäliikuntaan sopiviin, joustaviin vaatteisiin esim. T-paita ja shortsit tai voimistelupuku. Erilaiset helmat ja röyhelöt ovat toki tyttövoimistelijoiden mieleen, mutta liian runsaat tai pitkät liehukkeet haittaavat joidenkin liikkeiden suorittamista. Napit, vetoketjut ja nauhat saattavat myös aiheuttaa vaaratilanteita telineillä temppuillessa. Salissa liikutaan paljain varpain tai pitäväpohjaisilla voimistelutossuilla. Trampoliiniryhmissä käytetään sukkia.
Mukaan on hyvä ottaa myös helposti avattava juomapullo. Sopiva harjoitusjuoma on vesi.
Turvallisuussyistä pitkät hiukset pitää sitoa, korut ottaa pois ja purkka laittaa roskiin ennen harjoitusten alkua. Mahdollisuuksien mukaan myös vessassa käynti on hyvä muistaa ennen harjoituksia.

 

OHJAAJAT
Voimistelukouluja ohjaavat Tampereen Voimistelijoiden harrasteryhmäohjaajat. Kaikki vastuuohjaajat ovat suorittaneet vähintään Voimisteluliiton I tason koulutukset. Lisäksi mukana on apuohjaajia. Vakituisten ohjaajien lisäksi ryhmissä saattaa olla kauden aikana sijaisia muista ryhmistä. Ohjaajille voi lähettää sähköpostia toimisto@tampereenvoimistelijat.fi ellei ohjaaja ilmoita muuta yhteystietoa.

 

Pispala: Janina Hillman
Ratina maanantai: Kaisa Hurme
Leinola: Maarit Petäjämäki, Saara Ahonen
Ikuri tiistai: Silva Annala, Sofia Himanen, Eerika Makkonen, Nanni Hietamies, Elise Sivonen
Ikuri keskiviikko: Maria Välimaa, Maija Kyllönen (tra), Juho Tavast (tra)
Ratina keskiviikko: Silva Annala, Eerika Makkonen, Kaisa Hurme, Elise Sivonen
Ikuri torstai: Silva Annala, Laura Pihlajamäki, Maria Suihkola, Eerika Makkonen
Ikuri perjantai: Vivian Seppälä, Eerika Makkonen, Sofia Himanen (tra)
Ratina perjantai: Taya Attard, Sanni Petäjämäki
Hallila: Maarit Petäjämäki, Mira Jokisalo, Lilli Suominen
Ikuri lauantai: Maria Suihkola, Eerika Makkonen, Henna Mäkelä (tra)
Ratina lauantai: Sanni Petäjämäki, Milka Laukkanen
Annala: Susanna Ahonen, Taya Attard
Ikuri sunnuntai: Silva Annala, Maria Välimaa

 

HARJOITUSTEN SISÄLLÖT
Voimistelukouluissa noudatetaan yhteistä kausisuunnitelmaa. Ryhmien ohjaajat soveltavat kausisuunnitelmaa omalle ryhmälleen sopivaksi. Harjoitukset alkavat alkuleikillä/lämmittelyllä. Lämmittelyn jälkeen on perusvoimisteluosuus, jossa harjoitellaan perusvoimistelutaitoja ja mm. erilaisia voimistelueläimiä. Perusvoimistelun jälkeen siirrytään telineradalle/telineille. Harjoituksen lopuksi tehdään vielä yhdessä mm. liikkuvuutta kehittäviä juttuja. Voimistelukoulun tavoitteena on harjoitella motorisia perustaitoja, kehittää fyysisiä ominaisuuksia ja kehitellä voimistelun perusliikkeitä. Harjoittelussa käytetään leikkiä ja mielikuvia lasten ikätason mukaisesti. Kaikissa liikkeissä lähdetään kehittelyistä ja edistymisen mukaan siirrytään erilaisiin variaatioihin.

Voimistelukouluissa suoritetaan taitokortteja, jotka voimistelijat saavat itselleen, kun kortit on täytetty. Korttien täyttäminen on suunniteltu koko vuodelle, joten useimmat saavat kortin kevätkauden päätteeksi. Taitokortti hieman uudistuu edellisistä vuosista, joten tarkempi esittely kortista ja sen liikkeistä lähetetään vanhemmille syyskuun aikana.

Kausien vaihteessa voimistelukoululaisilla on mahdollisuus siirtyä voimistelijan polulla eteenpäin kohti kilpavoimistelua tai erilaisia harrastevoimisteluryhmiä. Siirtymismahdollisuuksista tiedotetaan ennen syyskauden päättymistä.

 

PELISÄÄNNÖT
Tampereen Voimistelijat on Olympiakomitean Sinetti-seura. Sinettiseuroissa tehdään lasten ja vanhempien Pelisäännöt vuosittain. Lapset tekevät Pelisäännöt jonkin harjoituskerran aluksi. Vanhempien Pelisääntökeskusteluista tiedotetaan erikseen.

 

TIEDOTUS
Voimistelukoulun tapahtumista tiedotetaan Tampereen Voimistelijoiden internet-sivuilla www.tampereenvoimistelijat.fi sekä sähköpostitse ilmoittautuneille. Sähköpostilistalta ei poistu automaattisesti peruttaessaan ilmoittautumisen. Jos sähköposteja ei halua, voi siitä ilmoittaa toimisto@tampereenvoimistelijat.fi. Tampereen Voimistelijoiden Facebookissa ja Instagramissa on myös tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja uutisista.
Yksittäistä ryhmää koskevista asioista tiedotetaan myös sähköpostilla ja tekstiviestein. Yllättävistä harjoitusten peruuntumisista ilmoitetaan tekstiviestillä kyseiselle ryhmälle. Sähköpostitse lähetetyt tiedotteet lisätään myös Voimistelukoulujen Uutiset-sivuille.

 

Harrastepäällikkö Maarit Petäjämäki
maarit.petajamaki@tampereenvoimistelijat.fi
Harrastekoordinaattori Eerika Makkonen (1.9. alkaen)
toimisto@tampereenvoimistelijat.fi
044-0674532 (toimisto)

 

VOIMISTELUN ILOA KAIKILLE!
Jokainen voimistelija kehittyy omaan tahtiinsa. Toisille oppiminen on helppoa, kun taas toisilta se vaatii suuria ponnistuksia. Toinen soveltuu fyysisiltä ominaisuuksiltaan voimisteluun paremmin kuin toinen. Toivomme, että jokainen voimistelija saa voimistelurauhan ja nauttia harjoittelusta omista lähtökohdistaan. Vertailu muihin lapsiin on useimmiten turhaa, koska jokaisella on vahvuutensa ja heikkoutensa.


Seura on huippuvoimisteluseura, jossa on huipputason kilpavoimistelua monessa lajissa. Niille lapsille joilla on edellytyksiä ja intohimoa harjoitteluun voimme tarjota mahdollisuuksia aina maailmanmestaruuksiin saakka. Yhtä tärkeää on myös se, että joku lapsi pitkän ponnistelun jälkeen oppii kuperkeikan. Toivomme, että vanhemmat ja muut aikuiset jaksavat kannustaa ja tukea voimistelijaa, oli hänen tavoitteensa mikä tahansa. Voimistelusta nauttiminen ja harjoittelun ilo eivät vaadi lahjakkuutta. Toivomme myös avointa vuorovaikutusta ohjaajien, voimistelijoiden ja vanhempien välillä, jotta mahdollisiin kehittämiskohteisiin voidaan reagoida ja tehdä voimisteluharrastuksesta kaikille mieluinen.

 

Hauskoja harjoituksia!