Historia

Tampereen Voimistelijoiden historiaa

Tampereen Voimistelijat on vuonna 1922 perustettu aktiivinen voimisteluseura. Sadassa vuodessa paljon on muuttunut, mutta ykkösasia on edelleen sama: voimistelu.

Vuonna 1995 seurassa oli 300 jäsentä ja toiminta pyöri erittäin vahvasti telinevoimistelun ympärillä. Siitä alkoi vahva kasvamisen ja kehittymisen vuosikymmen. Ensin teamgymin toiminta alkoi vakiintua ja pian lajivalikoimaan tuli myös joukkuevoimistelu. Seura palkkasi ensimmäisen päätoimisen työntekijän ja pian myös toiminnanjohtajan. Silloin oli mahdollista aloittaa myös oppisopimustoiminta.

Seura löysi Visuvesihallin telinevoimistelun harjoitustilaksi vuonna 2001. Pian käynnistyi taitoryhmätoiminta. Sinettiseuraksi Tampereen Voimistelijat auditoitiin 2002. Vuonna 2003 Tampereen Voimistelijoissa voimisteli 500 harrastajaa. Harjoituspaikka vaihtui Pirkkahalliin, jossa harjoittelivat rinnakkain useat eri voimistelulajit. Pääpaino toiminnassa oli edelleen telinevoimistelulla.

Vuonna 2008 harrastajamäärä notkahti pariksi vuodeksi noin 400 voimistelijaan. Seuran naistelinevoimistelija kuitenkin saavutti olympiapaikan ja joukkuevoimistelun joukkue kamppaili MM-edustuspaikasta.

Vuonna 2010 alkoi kasvun kausi ja parissa vuodessa harrastajamäärä lähes kaksinkertaistui. Määrällisesti eniten kasvoi joukkuevoimistelu ja upeita tuloksia alkoivat saavuttaa kaikki seuran voimistelulajit. Tampereen Voimistelijat nimettiin Voimisteluliiton Huippuseuraksi 2010. Vuonna 2012 seuran voimistelijat ja joukkueet keräsivät SM- sekä EM-mitaleita ja kansainvälisiä edustuspaikkoja aina olympialaisiin saakka.