UPEITA SUORITUKSIA TRAMPOLIINIVOIMISTELUN KILPAILUISSA VUOREKSESSA

1.10.2018

Trampoliinivoimistelun luokkakilpailuissa lauantaina 29.9.2018 nähtiin hienoja kilpailusuorituksia joka sarjassa. Kilpailupäivä oli jaettu aamun, keskipäivän ja illan kisaan. Kilpailuissa nähtiin tavanomaiseen tapaan paljon onnistumisia mutta myös harmillisia epäonnistumisia. Kyseessä oli syyskauden ensimmäinen kilpailu ja jännitystä oli havaittavissa. Jännityksestä huolimatta kilpailu kokonaisuudessaan oli menestyksellinen Tampereen Voimistelijoille.

Heti aamun kilpailussa nähtiin vaikeutta ja upeaa osaamista 4. luokan yksilö- ja synkrosarjoissa. Naisten ysilön seniorisarjan voittaja Tampereen voimistelijoiden Elsa Walden sai yksilökisasta päivän korkeimmat pisteet 93.635. Hopea ja Pronssi menivät Espoon Telinetaitureiden Salla Tamperille ja Oona Eskolalle. Myös tyttöjen 4. luokan junioreiden voittaja oli Tampereen voimistelista Lili Walta sai suorituksestaan huikeat pisteet 91.585 ja hyppäsi ainoana voimistelijana yli 16 sekunnin lentojat. Hopealla hienosti samaisessa sarjassa oli seuratoveri Nea Markkula pistein 86.340. Kolmantena junior tytöissä oli Voimisteluseura Bounce- Espoon Kiia Kukkonen pistein 78.490.

Keskipäivällä Vuoreksen liikuntahallissa kävi mahtava kuhina, kun kisaa käytiin yhtä aikaa
trampoliinilla 1. luokassa ja DMT:llä. Demillä kilpaili upeasti seitsemän Tampereen voimistelijoiden voimistelijaa. DMT:llä kaksoisvoittoa Tampereelle olivat tuomassa Roosa Keränen kultaa pistein 118.230 ja hopeaa Emilia Syrjä pistein 113.964. Pronssille ylsi Lohja FF:n Tia Kuosmanen pistein 112.464. Mitaleilla nähtiin myös Tampereen Voimistelijoiden poikia kun Jasper Julkunen sai kultaa nuorten poikien sarjasta pistein 111.764. Junior poikien sarjassa Aaro Tavast kultaa pistein 123.400 ja Johannes Niiranen hopeaa pistein 113.864

Illan kisassa nähtiin 58 voimistelijan suoritukset 2. ja 3. luokissa. Tampereen Voimistelijoissa on moni trampoliinivoimistelija kehittymisensä myötä siirtynyt kisaamaan ylempiin luokkiin. Eniten kilpailijoita, yhteensä 37, kilpaili tyttöjen ja poikien 2. luokissa, joissa Tampereen voimistelijoiden saalina oli pojista kaksoisvoitto, kultaa Jasper Julkunen pistein 54,466 ja hopeaa Alex Tannermaa pistein 53,166. Ada Heikkinen sijoittui tytöissä puolestaan pronssille pistein 54,100. Tampereen voimistelijoiden Emilia Syrjä ja Aatu Vilanen kilpailivat ensimmäistä kertaa 3. luokassa ja molemmat ylsivät heti mitalisijoille Aatu sai pronssia pistein 74.968 ja Emilia hopeaa upein pistein 78.765.

Kaikkiaan päivän aikana nähtiin huikeat 151 kilpailijan suorituksen trampoliinilla ja DMT:llä. Kilpailut järjestettiin ensimmäistä kertaa Tampereella Vuorestalossa. Avara ja valoisa liikuntahalli osoittautui
kisajärjestelyjen kannalta hyvin lajin tarpeisiin sopivaksi paikaksi.

Kuvat: Helena Väisänen

Liiteenä kaikki tulokset

Liitteet

Ada Heikkinen
Ada Heikkinen
Aaro Tavast
Aaro Tavast
Elsa Walden
Elsa Walden
Emilia Syrjä
Emilia Syrjä
Vuorestalon liikuntahalli
Vuorestalon liikuntahalli