Trampoliinivoimistelu

Seuraa trampoliiniryhmien instagram-tiliä!

Kuva: Annika Savola
PDF-tiedostourapolku_tra valmis.pdf (14.2 MB)
Trampoliinivoimistelijan urapolku
PDF-tiedostoTRA lukkari syksy 2017.pdf (68 kB)

Trampoliinivoimistelun lajivastaava valmennus-ja kilparyhmät:
Henna-Riina Nurmi
henna.nurmi(at)starjump.fi

LILI WALTA Suomenmestari 2017 junior tytöt
ELSA WALDEN 2016 SM hopeaa junoir tytöt
NEA MARKKULA SM pronssia nuoret tytöt
JUHO TAVAST 2016 SM hopeaa junior pojat

Sivun kuvat: Annika Savola

Trampoliinivoimistelu on hauska ja suosittu liikuntamuoto niin voimistelusalilla kuin kotipihoissakin. Trampoliini kehittää tasapuolisesti vartalonhallintaa, tasapainoa sekä kunto-ominaisuuksia ja kaiken lisäksi trampoliinilla hyppiminen on hauskaa. 

Tampereen Voimistelijat tarjoavat trampoliinivoimistelua kaikilla tasoilla harrasteryhmistä kilparyhmiin asti.

Temppuiluryhmät

Ryhmissä opitaan trampoliinivoimistelun perustaitoja. Mukaan voi ilmoittautua ilman aikaisempaa lajitaustaa. Ryhmät harjoittelevat Ikurin sisäliikuntahallissa voimistelukouluohjaajiemme opastuksella. Ryhmät ovat sekaryhmiä. Trampoliinivoimistelua pääsee harjoittelemaan myös aikuisryhmässä. Lisätietoja tempuiluryhmistä löydät harrastevoimistelun sivuilta.

Kesäkurssit

Tampereen Voimistelijat tarjoaa lapsille ja nuorille kattavan tarjonnan 3-5 päivän kesäkursseja. Kesäkurssi on hyvä tapa tutustua lajiin. 

Valmennusryhmät

Valmennusryhmissä harjoittelu on jo tavoitteellisempaa kuin kesäkursseilla tai voimistelukoulun ryhmissä. Valmennusryhmiin pyritään erillisten testien kautta. Testit eli avoimet harjoitukset järjestetään ryhmätilanteiden mukaan kevätkauden päätteeksi, syyskauden aluksi ja tarvittaessa myös vuodenvaihteessa.

Kilparyhmät

Tampereen Voimistelijat on ainoa Tamperelainen voimisteluseura joka tarjoaa valmennusta myös kilpatasolla. Trampoliinivoimistelu kilpailulajina on monelle täysin vieras. Suomessa laji on ollut hyvin pienimuotoista mutta on kasvamassa lujaa vauhtia. Vuonna 1997 kansainvälinen Olympiakomitea hyväksyi yksilö trampoliinivoimistelun myös viralliseksi olympialajiksi vuoden 2000 Sydneyn olympialaisiin.

Tampereen Voimistelijoista osallistuttiin Suomen Voimisteluliiton kilpailutoimintaan ensimmäisen kerran keväällä 2008. Seuran edustajat kilpailevat trampoliinivoimistelun yksilö- ja synkrokilpailuissa. Kilparyhmään on mahdollista päästä valmennusryhmien kautta. Lisätietoja trampoliinivoimistelusta henna.nurmi(at)starjump.fi