TeamGym Cup -kausi avattu kotikisoilla

17.3.2018

Titania
Titania
Starlight
Starlight
Lilies
Lilies
Minodellas

Kuvat: Tampereen Voimistelijat / Roosa Pelkonen
Minodellas Kuvat: Tampereen Voimistelijat / Roosa Pelkonen

Tampereen Voimistelijoiden Cup-pistetili jäi vielä avaamattomaksi ensimmäisenä kisapäivänä.

Kevään 2018 TeamGym Cup avattiin Ikurin liikuntahallilla lauantaina 17.3. Tampereen Voimistelijoiden joukkueista avauspäivän mittelöihin osallistuivat Titania (alle 12-vuotiaiden kilpaharrasteluokka), Starlight (1. luokka), Lilies (2. luokka) ja Minodellas (3. luokka). 

Titania suoriutui trampetilta hienosti I kategorian arvoisesti ja tuli näin ollen palkituksi kilpaharrasteluokassa. Volttiradalla joukkue taituroi II ja vapaaohjelmassa III kategoriaan riittävät pisteet.

Starlightin tytöt voimistelivat 1. luokan kisassa varmoin ottein, mutta joukkueella oli vaikeuksia kevätkaudelle päivitettyjen sääntöjen kanssa. Väärinymmärrykset volttiratakierroksilla pudottivat pisteitä melkoisesti, ja kotijoukkue sijoittui luokkansa kymmenenneksi. Kisasuorituksista löytyi kuitenkin pientä iloitsemisen aihetta: Starlight sai ensimmäistä kertaa historiansa aikana vapaaohjelmasta korkeammat pisteet kuin muilta telineillä! 

Myös Liliesillä oli vaikeuksia luokkansa päivitettyjen sääntöjen kanssa, sillä osa uusista vapaaohjelman vaikeusosioista ja volttiradan liikesarjoista ei ollut ehtinyt valmistua täyteen kisavarmuuteen. Trampetilla joukkue esiintyi totutusti varmoin ottein. Loppupisteissä Lilies oli yhdeksäs.

Minodellasin vahvimmat suoritukset nähtiin lauantaina tuttuun tapaan volttiradalla, jolta kotijoukkue kuittasi luokkansa kolmanneksi korkeimmat pisteet. Kolmannen luokan kisaan osallistui mahtavat 13 joukkuetta, joista Minodellas sijoittui loppupisteissä kahdeksanneksi.

Voimisteluseurat keräävät TeamGym Cup -pisteitä 2.–6. luokissa, ja kussakin osakilpailuissa pisteitä jaetaan luokiensa viidelle parhaalle joukkueelle. Näin ollen Tampereen Voimistelijoiden Cup-tili jäi vielä lauantaina avaamatta, mutta odotukset ovat korkealla sunnuntaita ajatellen. Huomenna sunnuntaina kilpaillaan luokissa 4.–6., ja kotijoukkueista mukana ovat Sairaan nopeet (4. lk), Edustus United (5. lk) ja Fierce (5. lk). Fierce on mukana myös 5. luokan yhteydessä järjestettävässä JPM-katsauksessa, jossa ratkaistaan Suomen edustuspaikat huhtikuisiin teamgymin junioreiden PM-kisoihin. 

 

Lauantain kilpailutulokset löytyvät Kisapalvelusta, sunnuntain aikataulu on seuraavanlainen:

  • 5. luokka ja JPM-katsaus: telinekokeilu klo 9, kisa klo 10.30
  • 4. ja 6. luokat: telinekokeilu klo 12.30, kisa klo 14.15