Tule mukaan telinevoimisteluun!

 

Oletko kiinnostunut telinevoimistelusta? Tule rohkeasti mukaan harjoituksiin!

Telinevoimisteluharrastuksen voi aloittaa 3-15-vuotiaana VOIMISTELUKOULUSSA. Aikuisten ryhmissä lajin pariin pääsee vielä myöhemminkin. Mukaan Voimistelukouluissa tutustutaan voimisteluun, harjoitellaan motorisia perustaitoja voimistelullisin mausten, temppuillaan telineradoilla ja rakastutaan lajiin. Toiminta on sovitettu ikätasolle ja harjoitukset ovat kerran viikossa. Voimistelukoulussa ei tarvita aikaisempaa kokemusta voimistelusta vaan mukaan voivat tulla kaikki. 

Voimistelukoulu 2-3-vuotiaat on tarkoitettu pienelle voimistelijalle ja hänen omalle aikuiselleen. Tunti on suunniteltu niin, että voimistelija on pääosassa, mutta aikuinenkin saa hien päälle, jos niin haluaa. Ryhmä sopii pienille voimistelijan aluille, jotka tarvitsevat vielä oman aikuisen tukea ja turvaa omassa tekemisessään.

Voimistelukoulu 3-15-vuotiaat
on tarkoitettu lapsille, joilla on riittävät sosiaaliset taidot ryhmän mukana harjoitteluun. Ryhmät on jaettu lapsen iän mukaan. Ryhmissä ollaan ilman omaa aikuista ja toimitaan ohjaajan ohjeiden mukaan. Voimistelukoulussa ei tarvita aiempaa osaamista vaan tavoitteena on tutustua voimisteluun, harjoitella motorisia perustaitoja ja voimistelun perustaitoja mielikuvin, telineradoilla ja temppuillen. Jokainen tunti koostuu alkuleikista, perusvoimisteluosuudesta, telineradasta ja tempuista sekä loppuvenyttelystä. Voimistelukoulussa edetään yhteisen kausisuunnitelman pohjalta taitoja opetellen ja opittua kehitellen. 

TELINETAITURIT ovat harjoitusryhmiä, joissa treenataan jo tavoitteelisemmin ja enemmän kuin voimistelukoulussa. Esivalmennusryhmiin voi ilmoittautua mukaan, kun haluaa harjoitella kahdesti viikossa. Harjoitukset keskittyvät ikätason mukaiseen perusvoimisteluun ja fyysisten ominaisuuksien harjoitteluun. Telineillä harjoitellaan perustaitoja ja perusliikkeitä. Voimistelija voi ilmoittautua oman ikänsä mukaiseen ryhmään ilman pääsyvaatimuksia tai etukäteistestestejä. Voimistelijan odotetaan kuitenkin osaavan kuunnella ohjeita ja tuntevan voimistelun perusliikkeitä.
Monessa ryhmässä lapset saatetaan jakaa pienempiin harjoitusryhmiin innostuksen, motivaation, taitojen ja sen hetkisen kehitysvaiheen mukaan. Esivalmennusryhmiä on 4-18-vuotiaille. Esivalmennusryhmissä tavoitteena on siisti perusvoimistelu, puhtaat suoritustekniikat ja monipuoliset fyysiset ominaisuudet. Esivalmennustyhmistä voimistelijoilla on mahdollisuus siirtyä eteenpäin vaativampiin harjoitusryhmiin, kun voimistelija on siihen valmis henkisesti ja fyysisesti.
Kaikki telinevoimistelun esivalmennusryhmät näet täältä.

Sekä voimistelukouluihin että telinetaitureihin otetaan uusia voimistelijoita vapaille paikoille ympäri vuoden. 

VALMENNUSRYHMÄT ovat telinevoimistelun harjoitusryhmiä, joissa harjoittelussa luodaan jo vahvaa pohjaa kilpavoimistelijan uralle. Harjoituksia on 2-4 kertaa viikossa. Valmennusryhmät on tarkoitettu pääasiassa 4-8-vuotiaille lapsille. Kouluikäisten vastaavia ryhmiä ovat harrastekilparyhmät.
Voimistelijoilta odotetaan innostusta harjoitteluun ja aiempaa voimistelutaustaa esim. esivalmennusryhmästä tai voimistelukoulusta. Valmennusryhmiin siirrtytään joko valmentajan kutsusta tai kokeiluharjoituksien kautta. 

HARRASTEKILPARYHMÄT ovat telinevoimistelun harjoitusryhmiä, joissa voi tähdätä kilpavoimistelijaksi tai harrastaa telinevoimistelua omaksi ilokseen. Harjoituksia on 2 kertaa viikossa.
Voimistelijoilta odotetaan innostusta harjoitteluun ja aiempaa voimistelutaustaa esim. esivalmennusryhmästä tai voimistelukoulusta. Harrastekilparyhmiin siirrytään valmentajan kutsusta tai ottamalla yhteyttä suoraan valmentajaa ja sopimalla kokeiluharjoituksesta.

KILPARYHMÄT harjoittelevat jo 3-8 kertaa viikossa tähtäimenään kilpavoimistelu. Kilparyhmissä on kouluikäisiä lapsia. Osassa ryhmiä kilpaileminen on vapaaehtoista, kun taas toisissa ryhmissä voimistelijalta odotetaan vahvaa sitoutumista harjoitteluun. Kilparyhmiin siirrytään valmentajan kutsusta. Valmentajaan voi olla myös itse yhteydessä. Telinevoimisteluharjoittelu kilpatasolla on jo fyysisesti vaativaa, joten kilparyhmän voimistelijalla on hyvä olla vahva perusvoimistelupohja ja kokemusta voimisteluharjoittelusta.

Lisätietoja valmennus- ja kilparyhmistä
aliisa.makinen@tampereenvoimistelijat.fi