Telinevoimistelun kilparyhmien kausi-info, syksy 2019

20.6.2019

Kausi-info 2019 syksy, NTV

 

Naisten telinevoimistelun kilparyhmät harjoittelevat syyskauden 2019 aikana keskimäärin 6-24 tuntia viikossa. Tuntimäärä saattaa vaihdella kilpailukaudella, leireillä tms.

Kilparyhmien harjoitusvuosi on 1.7.2019-30.6.2020 ja se jakautuu syyskauteen ja kevätkauteen. Kaudet sisältävät loma-aikoja. Harjoitusviikkoja vuodessa on vähintään 45. Huippuryhmillä harjoittelu on ympärivuotista. Syyskaudella harjoitusviikkoja voi olla vähemmän kuin kevätkaudella.

Taulukossa on kilparyhmien harjoitusmaksut syyskaudella 2019. Voimistelijoilla voi myös olla henkilökohtaisia valmennussuunnitelmia, jolloin voimistelijan harjoitusmäärä voi olla yksilöllinen. Valmentaja määrittelee voimistelijan harjoitusmäärän valmennuksellisin perustein.
 

6 h / viikossa

570 € (5x114€)

8 h / viikossa

625 € (5x125€)

9 h / viikossa

650 € (5x130€)

10 h / viikossa

675 € (5x135€)

12,5 h / viikossa

725 € (5x145€)

15 h / viikossa

780 € (6x130€)

17,5 h / viikossa

810 € (6x135€)

21 h / viikossa

840 € (6x140€)

Edustus

870 € (6x145€)

 

Harjoitusmaksu sisältää oman ryhmän normaalit harjoitukset.  Harjoitusmaksun lisäksi saattaa tulla muita kuluja lisenssiin, vakuutukseen, tapahtumiin ja harjoittelun tukitoimiin liittyen.

Voimistelijalle on varattu paikka ryhmästä koko kauden ajaksi. Kesken kauden lopettaminen ei automaattisesti oikeuta hyvitykseen kuluvan kauden harjoitusmaksusta vaan nämä käsitellään tapauskohtaisesti (esim. paikkakunnalta pois muuttaminen). Lopettaminen tulee aina ilmoittaa valmentajan lisäksi myös seurasihteerille toimisto@tampereenvoimistelijat.fi. Lopettaminen huomioidaan seurasihteerille tulleen ilmoituksen mukaisesti seuraavan kalenterikuukauden alusta alkaen.
 

Pitkissä sairastumisesta johtuvista poissaoloissa harjoitusmaksua voidaan hyvittää kahden viikon omavastuuajan jälkeen sairaanhoitajan- tai lääkärintodistusta vastaan. Hyvitys maksetaan kahden viikon ylittävältä ajalta. Loukkaantumistapauksissa kilparyhmäläisen toivotaan sopivan valmentajan kanssa korvaavista harjoituksista tai osittaisesta harjoituksiin osallistumisesta.

Valmennus- ja kilparyhmien voimistelijat on automaattisesti ilmoitettu seuraavalle kaudelle. Mikäli haluatte luopua paikastanne ryhmässä, tulee tästä ilmoittaa viipymättä omalle valmentajalle ja seurasihteerille.

 

Ryhmän voimistelijoita saatetaan kuvata harjoitusten tai tapahtumien yhteydessä ja hyödyntää seuran viestinnässä.

Koko seuran yhteinen joulunäytös on Tesoman palloiluhallissa 6.12.2019.

KILPAILEMINEN

Kilpavoimistelija tarvitsee lisenssin osallistuakseen kilpailuihin. Lisenssin voi ostaa 1.9.2019 alkaen Hoika-järjestelmän kautta. Voimistelijalla tulee olla myös joko lisenssin yhteydessä ostettava vakuutus tai oma kilpaurheilun kattava tapaturmavakuutus. Edustusurheilijat sopivat kauden kilpailuistaan yms. muista tapahtumista yhdessä valmentajan kanssa. Alla olevat kilpailuohjeet koskevat luokka- ja maajoukkuelinjan kilpailuja.

Syyskauden kilpailut
4.-6.10.2019 Tuusula
13.10.2019 Seuran oma JunnuGym-valintakilpailu B-D-luokat (Ikuri)
18.-20.10.2019 Tampere (TV)
25.-27.10.2019 Tampere
1.-3.11.2019 Turku (JunnuGym –joukkueeseen valitut voimistelijat, joilla on seuran virallinen kilpailupuku)

Muissa kuin oman seuran järjestämissä kilpailuissa on osallistumismaksu 30-60€. Osallistumismaksu kannattaa tarkistaa aina ennen ilmoittautumisen tekemistä.  Lisäksi laskutetaan valmentaja- ja tuomarikustannuksia 10€/voimistelija/kilpailu. Oman seuran järjestämässä kilpailuissa valmentaja/tuomarimaksu on 5€. Voimistelija vastaa itse myös muista kilpailukustannuksista esim. kilpailupuku, kilpailumatkat tai ruokailut. Osallistumismaksu hyvitetään vain lääkärintodistusta vastaan. Kilpailujen osallistumismaksu ja tuomari/valmentajamaksu laskutetaan osallistujilta, kun järjestävän seuran kisalasku on saapunut seuralle.

JUNNUGYM
Naisten telinevoimistelun Junnugym-kilpailut järjestetään syksyisin joukkueiden SM-kilpailujen yhteydessä. Junnugymissä kilpaillaan seurajoukkueissa B-, C-, D- ja E(FG)-luokissa sekä maajoukkuelinjalla. Jokaiseen luokkaan nimetään erikseen joukkue, jossa voi olla enintään 16 voimistelijaa. Kilpailuissa suoritetaan neljä telinettä, joissa kullakin voi olla neljä voimistelijaa. Telineittäin kolmen parasta lasketaan joukkueen pisteisiin. Kilpailuissa ei jaeta henkilökohtaisia sijoituksia.
Luokissa B, C ja D Tampereen Voimistelijoiden joukkue valitaan Ikurissa järjestettävässä valintakilpailussa. Kilpailuun voivat osallistua kaikki kyseisten luokkien voimistelijat, jotka haluavat mukaan Junnugym-joukkueeseen. Karsintakilpailu käydään kaikilla neljällä telineellä.  Jokaisessa luokassa valitaan joukkueeseen telinekohtaisesti neljä parasta. Jos voimistelijat ovat telineellä tasapisteissä, valitaan voimistelija, jolla on korkeammat pisteet neliottelussa. Voimistelija voi siis tulla valituksi joukkueeseen kaikille telineille tai vain osalle telineistä. Jos telineelle valittu voimistelija luopuu paikastaan joukkueessa ennen Junnugymin ilmoittautumisen päättymistä, valitaan telineellä viidenneksi sijoittunut mukaan. Jos peruutus tapahtuu ilmoittautumisen päätyttyä, varavoimistelija valitaan joukkueen sisältä karsintakisan tulosten perusteella. Sekä nuoremmat että vanhemmat kilpailevat samassa sarjassa.

Tähän oman karsintakilpailun järjestämiseen on päädytty, koska tavallisista luokkakilpailuista emme saa käyttöömme tarkkoja pisteitä. Useat voimistelijat ovat niin tasaisia, että kilpailutulosten marginaali ei anna oikeaa järjestystä. Seuran karsintakilpailuissa kaikilla voimistelijoilla on tasavertainen mahdollisuus pyrkiä joukkueeseen. Jos voimistelija sairastuu eikä pääse osallistumaan karsintakilpailuun, harkitaan toisen näyttömahdollisuuden järjestämistä tapauskohtaisesti kauden aiempien kilpailutulosten perusteella.

E-luokassa joukkue valitaan syksyn kahden ensimmäisen kilpailun telinekohtaisen yhteispistemäärän perusteella samalla periaatteella kuin alemmissa luokissa. Maajoukkuelinjalla valmentajat käyttävät samoja perusteita kuin SM-joukkueenkin valinnassa.

 

Oma valmentaja vastaa aikatauluihin ja muihin harjoittelua koskeviin kysymyksiin.

Kilpailutoiminta: Aliisa Mäkinen, aliisa.makinen@tampereenvoimistelijat.fi

Varusteet ja merkkisuoritukset: Vivian Seppälä, vivian.seppala@tampereenvoimistelijat.fi

Valmennusryhmien ja kilpalinjan toiminnasta yleisellä tasolla vastaa telinevoimistelun lajipäällikkö Maarit Petäjämäki, maarit.petajamaki@tampereenvoimistelijat.fi

Seuran huippuvoimistelusta vastaa toiminnanjohtaja Riitta Taipale, riitta.taipale@tampereenvoimistelijat.fi

Laskutukseen liittyen yhteyshenkilö on taloussihteeri Pirjo Kauppinen, laskutus@tampereenvoimistelijat.fi

Seurasihteerin tavoittaa, toimisto@tampereenvoimistelijat.fi