Trampoliinivoimistelukoulut

Trampoliinivoimistelukouluissa käytetään pääasiallisena telineenä trampoliinia. Harjoituksissa tutustutaan trampoliinihyppelyn tekniikkaan ja erilasiin perushyppyihin. Kukin voimistelija etenee tempuissa omien edellytyksiensa mukaan. Lisäksi tunneilla harjoitellaan kehonhallintaa, voimaa ja liikkuvuutta sekä voimistelun perusliikkkeitä.

Perustrampoliinivoimistelutunti koostuu lämmittelystä, perusvoimisteluharjoituksista, trampoliiniharjoituksista sekä voima- ja liikkuvuusharjoituksista.

Harjoituksissa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan myös muita telineitä ja usein harjoituksessa on ison trampoliinin lisäksi käytössä myös muita harjoituspisteitä. Trampoliiniharjoittelussa keskittyminen harjoitukseen on osa turvallisuutta. Turvallisuuden vuoksi on myös hyvin tärkeää, että hypyn aiemman vaiheet ovat hyvin voimistelijan hallinnassa ennenkuin voimistelija voi siirtyä tekemään vaikeampia hyppyjä.

Voimistelukoulun jälkeen voi pyrkiä trampoliinivoimistelun valmennusryhmiin. Valmennusryhmiin pyrittäessä kiinnitetään huomiota voimistelijan kehonhallintaan, hyppyvoimaan, suorituspuhtauteen, voimistelutaitoihin sekä voima- ja liikkuvuusominaisuuksiin. Lisätietoa valmennusryhmistä saa lajivastaava henna.nurmi@starjump.fi

HUOM!

Turvallisuussyistä salissa harjoittelu on sallittua VAIN voimisteluseuran ohjaajan valvonnassa!!!