Harrastevoimistelu

Tervetuloa Tampereen Voimistelijoiden harrastevoimisteluryhmiin!

Näillä sivuilla on tietoa Tampereen Voimistelijoiden harrastevoimisteluryhmistä telinevoimistelussa, trampoliinivoimistelussa, akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa ja teamgymissä. Harrasteryhmien toimintaan ovat tervetulleita kaikki voimistelusta innostuneet. Tarkemmin lajien esivalmennus-, valmennus- ja kilparyhmistä on lajien omilla sivuilla.

TÄÄLTÄ ALKAA VOIMISTELUHARRASTUS
Voimistelukoulut Joukkue- ja telinevoimistelu UUTTA! Permantoakrobatia 8-15-vuotiaille!
Akrobatiakoulut 
Trampoliinivoimistelukoulut

Kesän 2019 leirit, kurssit ja workshopit!

Ilmoittautuminen syksyn harrasteryhmiin on alkanut!
Ilmoittaudu 

VOIMISTELIJAN POLKU: Harrastevoimistelu

Voimistelu on hauskaa! Voimistelu on harrastus, jota voi Tampereella harrastaa omaksi ilokseen tai huipulle tähdäten. Voimistelu kehittää monipuolisesti kehonhallintaa, liikkuvuutta ja voimaa. Voimistelu tarjoaa hyvän pohjan liikkuvalle elämäntavalle riippumatta siitä, minkä lajin myöhemmin omaksi lajikseen valitsee. Tampereen voimistelijat tarjoaa voimistelua 3-vuotiaista aikuisiin. Voimistelevat lapset ja nuoret ovat seuran ydintoimintaa.

Tampereen Voimistelijoiden harrastevoimistelun polku alkaa voimistelukoulusta. Voimistelukoululaiset harjoittelevat kerran viikossa voimistelun ja liikkumisen perustaitoja ikänsä mukaisesti. Pienimmät voimistelijat tutustuvat voimisteluun 3-4-vuotiaiden ja 5-6-vuotiaiden ryhmissä 45 minuuttia kerrallaan suunnitelmallisesti mutta leikinomaisesti. Tavoitteena on kehittää motorisia perustaitoja, tutustua voimistelun alkeisiin ja oppia ryhmässä voimistelemista ja voimisteluharjoitteluun liittyviä käytäntöjä. Voimistelukouluihin kuuluvat telineradat sekä lajien omaiset liikkeet ja monenlainen temppuilu.Tärkeintä ryhmissä on ilo ja voimistelusta innostuminen sekä voimistelutaitojen karttuminen harjoittelun myötä.

Myös kouluikäiset voivat aloittaa voimistelun omissa voimistelukouluryhmissään. Koululaisten harjoitukset kestävät tunnin kerrallaan. Treeneissä harjoitellaan voimistelun perusteita, lajitaitojen alkeita ja nautitaan oppimisesta.

Innokkaat voimistelijat voivat siirtyä voimistelukouluista esivalmennusryhmiin. Esivalmennusryhmiin siirtymisen käytännöt vaihtelevat lajeittain. Telinevoimistelussa esivalmennukseen voivat siirtyä kaikki halukkaat, jotka haluavat harjoitella kahdesti viikossa. Muissa lajeissa voi olla yhteydessä suoraan valmentajaan testiharjoituksesta sopimiseksi. Nuorimmat esivalmennusryhmiin siirtyvät ovat noin 4-vuotiaita ja vanhimmat noin 16-vuotiaita. Esivalmennusryhmissä jatketaan voimistelun perustaitojen ja fyysisten ominaisuuksien kehittämistä lajin omaisesti ja ikätasolle sopivalla tavalla. Esivalmennusryhmien harjoittelu koostuu lajien alkeis- ja perusharjoitteista. Voimistelun perusliikkeet ovat kaikissa voimistelulajeissa samat. Esivalmennusryhmien telinevoimisteluharjoittelu tarjoaa hyvän perusvoimistelupohjan muihinkin voimistelulajeihin ja myös muihin urheilulajeihin. Esivalmennusryhmissä voi harrastaa omaksi ilokseen tai tähdätä kohti huippuvoimistelijan polkua.
 

Harrastevoimistelusta voimistelija voi siirtyä innostuksensa ja edellytyksiensä mukaan valmennusryhmiin ja kohti kilparyhmiä. Voimistelu on varhaisen erikoistumisen laji ja kilpauralle tähtäävät voimistelijat aloittavat systemaattisen harjoittelun jo usein alle kouluikäisenä. Harjoitusmäärät kasvavat nopeasti ja kilpavoimistelijan harjoittelu on hyvin intensiivistä. Pienelle kilpavoimistelusta haaveilevalle lapselle on tärkeää liikkua mahdollisimman paljon ja monipuolisesti voimistelusalin ulkopuolellakin esimerkiksi oman perheen kanssa. Huolellinen perusvoimistelupohja ja rakastuminen lajiin ovat parhaat eväät kohti huippuvoimistelua.

Lajien ( telinevoimmistelu, joukkuevoimistelu, akrobatiavoimistelu, trampoliinivoimistelu, team gym) valmennus-, kilpa- ja harrastekilparyhmistä voi lukea lisää lajien omilta sivuilta.

 


 

Voimistelukoulu luo pohjaa liikunnallisille elämäntavoille voimistelun ja telineillä temppuilun keinoin. Voimistelukouluryhmiä on eri ikäisille ja kaikki ryhmät harjoittelevat kerran viikossa. Mukaan saavat tulla kaikki halukaat ja ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
ILMOITTAUTUMINEN VOIMISTELUKOULUUN  
(Vinkki ilmoittautumiseen: ryhmän numerokoodi auttaa valitsemaan oikean ryhmän ilmoittautumisjärjestelmässä)

TERVETULOA MUKAAN VOIMISTELEMAAN!

Marraskuu 2019

Ei tapahtumia
Marraskuu 2019
44 1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30

Iloisen touhuamisen temmppurata aloittaa syyskauden.2018 kello 10-12 Ikurin liikuntahallin harrastesalissa. Ohjelmassa on vapaata temppuilua yhdessä oman aikuisen kanssa. Tervetuloa uudet ja vanhat temppuilijat. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Osallistumaksu 5€/perhe.
Kevätkausi 15.1.-31.3.2019, ei viikolla 9.

LIIKKUVA PERHE
Lauantaisin 12.1.2019 alkaen kello 14-16 Ikurin liikuntahallilla koko perheen voimistelua. Ohjatut tuokiot kello 14 ja 15. Temppuratoja ja omaehtoista perheliikuntaa. Maksuton.