Trampoliinivoimistelun kauden avauskilpailut Espanjassa 4.-6.10.2019

4.10.2019

Kuva: Nea Markkula
Kuva: Nea Markkula

Trampoliinivoimistelijat Aaro Tavast, Nea Markkula, Ronja Ilomäki ja Sofia Ahtiainen aloittavat kilpailukauden Espanjassa.

KAUDEN AVAUSKILPAILUT ESPANJASSA 4.- 6.10.2019

BounCen ja Tampereen Voimistelijoiden joukkue matkustaa torstaina 3.10.2019 Espanjaan Valladolidiin. Tulevana viikonloppuna siellä on aikuisten maailman Cupin kilpailu, jossa ratkaistaan myös ensi vuoden Tokion olympialaisten edustuspaikkoja. Ruotsalaisia on kisaamassa maailman Cupissa, mm. Lina Sjöberg, jonka Elsa Walden päihitti pohjoismaiden mestaruuskisoissa.

Suomalaiset osallistuvat ikäluokkien 15 – 16 ja 17 – 21 sarjoihin. Molemmissa luokissa meillä on 4 edustajaa. Nuorempien ryhmässä kilpailevat BounCen Kiia Kukkonen ja Reea Eräheimo sekä Tampereen Voimistelijoiden Sofia Ahtiainen ja Aaro Tavast. Ylemmässä ikäluokassa BounCea edustavat Milla Hokkanen ja Ella Korhonen ja Tampereen Voimistelijoiden edustajat ovat Ronja Ilomäki ja Nea Markkula.

Trampoliinivoimistelu vaatii kilpailijoilta monenlaisia uhrauksia. Ei ole helppoa jättää taakseen Suomen virkistäviä syyssateita, kasvoille puhaltavaa viilentävää raikasta myrskytuulta, metsien hirvikärpäsiä ja sienestysmahdollisuuksia. Perillä odottaa ikävä auringonpaiste 25 asteen lämpötilassa hyvien ystävien seurassa. Tästä huolimatta meidän urheilijat lähtevät matkaan.

Kilpailut ovat hyvä avaus syksylle 2019 ja toimivat myös valmistautumisena Tokiossa joulukuussa 2019 pidettäviin WAGC kilpailuihin. Osallistuminen kv-kisoihin on välttämätöntä, jotta tarvittavaa kilpailukokemusta kertyisi. Kaikilla kisaan lähtevillä on kv-kokemusta, mutta sitä ei ole koskaan liikaan.

Alkukilpailut käydään lauantai aamuna 15-16 vuotiaden osalta ja lauantaina illalla 17-21 vuotiaiden osalta. Finaalit ovat sunnuntaina. 

Maailman Cupin kilpailun seuraamismahdollisuus paikan päältä on upea kokemus. Tähän kisaan osallistuvat käytännössä kaikki maailman trampoliinivoimistelun tähdet. Livelähetyksistä näkee ja kokee paljon, mutta kisahallissa tunnelma ja seuraaminen antavat paljon enemmän. Urheilijat oppivat varmasti jotain uutta, kun näkevät maailman huippujen kilpasuoritusten lisäksi myös heidän valmistautumisen ennen kisaa yms.

Valladolid on noin 100 kilometriä Madridista pohjoiseen. Kaupunki ei ole kovin suuri, mutta siellä järjestetään säännöllisesti trampoliinivoimistelukilpailuja. Maailman Cupin kisat ovat siellä yleensä syksyisin ja Euroopan mestaruuskilpailut olivat vuonna 2016.

Mitä kilpailijat odottavat reissulta? Annetaan Sofia Ahtiaisen kertoa:

”Eniten odotan tältä matkalta sitä kokemusta mitä jokaisesta kisasta saa ja uusien asioiden oppimista muilta voimistelijoilta ja muutenkin ulkomaan kisoista. Tällainen matka innostaa minua, koska on uusi paikka ja paljon hyviä trampoliinivoimistelijoita ja maailman huippuja. Niitä on kiva päästä katsomaan ja myös itsekin kisaamaan. Parasta näillä matkoilla on se kun pääsee ylipäätään reissuun kivojen ihmisten kanssa ja kisoissa ei tarvitse hävetä tai pelätä että sarjat menisi pieleen koska sillä on niin paljon voimistelijoita, jotka tietävät tästä lajista paljon ja tietävät kuinka herkkä laji tämä ylipäätään on. Todella avoimin mielin olen lähdössä kisaamaan ja oppimaan paljon uutta.”

Joukkuetta luotsaa Marleena Malkki ja toisena valmentaja on Anna Lebedeva. Tuomarina on Susanna Tuuras. Kilpailu vaatii urheilijoilta hyviä hermoja, mutta vielä enemmän vaaditaan hermoja tämän ryhmän joukkueen johtajalta, sillä ryhmä ei koostu kaikkein hiljaisimmista urheilijoista…

Kv-kilpailuihin osallistumisen yksi este ovat luonnollisesti kustannukset. Tämän kilpamatkat kustannukset on saatu minimoitua, mikä on mahdollistanut tämän matkan. Joukkueenjohtaja on tehnyt hyvää työtä hankkiessaan majoitukset yms. ajoissa.

Joukkue päivittää paikanpäältä Voimisteluliiton Snapchatia, pistä siis seurantaan! ;)

Onnea ja menestystä koko joukkueelle.