Telinevoimistelun ensimmäiset junnujen MM-kilpailut

30.6.2019

Maisa ja Igor Györ:ssä kisamaskotin kanssa
kuva: U. Kuusikko
Maisa ja Igor Györ:ssä kisamaskotin kanssa kuva: U. Kuusikko
Suomen joukkue: valmentaja Vilma, Ilona, Malla, Maisa ja valmentaja Igor
kuva: U. Kuusikko
Suomen joukkue: valmentaja Vilma, Ilona, Malla, Maisa ja valmentaja Igor kuva: U. Kuusikko
Suomi ja USA
kuva: Vilma Luoma-aho
Suomi ja USA kuva: Vilma Luoma-aho
Suomen joukkue esittelyssä
kuva U. Kuusikko
Suomen joukkue esittelyssä kuva U. Kuusikko
Maisa kisan jälkeen!
kuva U. Kuusikko
Maisa kisan jälkeen! kuva U. Kuusikko

Maisa Kuusikko teki upeaa työtä Unkarin Györissä

Kulunut viikko on harjoiteltu ja kilpailtu historian ensimmäisissä junnujen MM-kilpailuissa Unkarin Györissä, niin poikien kuin tyttöjenkin sarjoissa. Kilpailut päättyvät tänään, sunnuntaina pidettäviin telinefinaaleihin.

Tamperelaisista Suomen joukkueessa mukana olivat Maisa Kuusikko ja joukkueen toisena valmentajana Igor Cherepov, poikien tuomarina Jonne Julin ja joukkueenjohtajana toimi Tiina Vilenius.

Suomen tyttöjen joukkueella oli arpaonni suotuisa sillä samassa ryhmässä, jakaen telineen harjoitteli ja kilpaili myös kiven kova USAn joukkue. USA otti joukkuekilpailussa pronssia.

Maisa Kuusikon mukaan harjoittelu ja kilpailu USAn joukkueen kanssa oli upea kokemus ja antoi lisäbuustia omaan tekemiseen. 

Maisa mukaan fiilis koko tapahtuman ajan niin Suomen joukkueessa kuin itse kilpailussa on ollut mahtava. Järjestelyt tapahtumassa ovat toimineet huippuhyvin. Ensimmäinen podiumkilpailu toki vähän jännitti, mutta toisaalta antoi upean kokemuksen.

Maisa kilpaili naisten tason sarjoilla, vaikka hänellä on vielä yksi juniorivuosi jäljellä. Hypyn Yurchenko 1 1/2 kierteellä ja permannon tupla kokokierteellä ovat liikkeitä, joita ei aikaisemmin ole suomalaisen juniori-ikäisenvoimistelijan sarjoissa nähty.

Hypyn huikea tulos, kokonaiskilpailun 14. ja eurooppalaisista 6., kertoo Maisan ja Igorin yhteistyön saumattomudesta. 

Maisan neliottelun tulos 48,165 sisältää yhden harmittavan kaatumisen permannolla, toisessa volttipätkässä, sijoitus tuolla pistemäärällä oli 48/ 106.

Hypyn tulos 13,466, nojapuut 12,066, puomi 11,8000 ja permanto 10,833.

Erityisen tyytyväinen Maisa oli ehjään puomisarjaan ja onnistuneeseen hyppyyn. Samoin permannon vaikea tupla kokokierteellä onnistui kilpailusuorituksessa ensimmäisen kerran ilman isoja virheitä.

Huikean viikon jälkeen Maisan ja valmentaja Igorin katseet on suunnattu Bakussa heinäkuun lopussa käytäviin EYOF-kilpailuihin. Maisan mukaan hyvä fiilis junnujen MM-kilpailusta kantaa harjoittelua kohti kauden päätavoitetta Bakussa.

Onnittelut Maisalle ja Igorille Györin menestyksestä sekä voimia harjoitteluun kohti Bakua!