Trampoliinivoimistelun WAGC käytiin Pietarissa 15.-18.11.2018

19.11.2018

Sofia Ahtiainen
Sofia Ahtiainen
Elsa Walden
Elsa Walden
Nea Markkula ja Elsa Walden
Nea Markkula ja Elsa Walden
Suomen delegaatio
Suomen delegaatio
Nea Markkula
Nea Markkula

Elsa Walden ylsi parhaaseen suomalaissuoritukseen ollen 15 pistein 93,050.

Trampoliinivoimistelun vuoden tärkeimmät kisat käytiin Pietarissa 15 . – 18.11.2018. Nämä ovat maailman nuorten ikäluokkakilpailut, joissa Tampereen Voimistelijoista edustus oli ikäluokissa 13 – 14 , 15 – 16 ja 17-21 vuotiaiden sarjassa. 

Suomalaisten kisamenetys jäi tänä vuonna aiempaa heikommaksi.

Parasta oli Elsa Walden suoritus 17 – 21 vuotiaiden sarjassa. Elsa lopullinen sijoitus oli 15/50, mikä on kautta aikojen paras suomalaissijoitus yksilösarjassa. Elsa jatkoi varmalla otteella syksyn onnistuneita kilpailusarjoja, pohjoismaiden mestaruus ja voitto Englannissa olivat antaneet tarvittavan itseluottamuksen. Se näkyi Elsan molemmissa sarjoissa, jotka molemmat olivat huippuluokkaa. Kokonaispisteet olivat yli 93,050 mikä on Elsan uran toiseksi paras pistemäärä 17 – 21 vuotiaiden sarjassa. Elsan yksi vahvuus on hyppykorkeus. Tälläkin kertaa Elsa oli lentoajoissa 10 parhaan joukossa.

Takapakkia kisoihin saatiin kisoja edeltävissä harjoituksissa, joissa Lili Walta loukkasi ranteensa eikä pystynyt kisaamaan lainkaan. Liliä on syksyn kisakauden ajan varjostanut sairastelu minkä vuoksi valmistautuminen jäi heikolle. Tämän vuoksi Elsa ja Lili eivät osallistuneet myöskään synkrokilpailuun.

13 – 14 vuotiaiden sarjassa Sofia Ahtiainen oli ensimmäistä kertaa Suomen edustajana näissä suurimmissa kisoissa. Sofia sai molemmat sarjansa läpi, vaikka ensikertalaisen jännitys näkyi suorituksessa. Sofian pisteet  81,105 rittivät kovataosissessa kilpailussa sijaan 46/58. Sofia hoiteli kunnialla myös synkrokisan yhdessä Espoon Bouncen Kiia Kukkosen kanssa. Tämä oli mallikelpoinen suoritus Sofialta.

Lauantain kilpailupäivä oli suomalaisille tuloksittain huono eli black saturday. Kaikkien suomalaisten 2. sarjat katkesivat, ja siksi sijoitukset jäivät viime vuotta huonommiksi. Positiivista oli kuitenkin Nea Markkulan 1 sarja, jossa Nea hyppäsi 42,4 pistettä, mikä on Nean ennätys. Arvokisoissa ennätyspisteet kertovat sen, että Nean kehitys menee oikeaan suuntaan.

Poikien puolella Aaro Tavast oli mukana ensimmäistä kertaa. Aarolla sarja katkesi harmittavasti, aivan kuten muillakin suomalaispojilla samassa sarjassa. Aaro sai kuitenkin tulevaisuudessa tarvittavaa kokemusta.

Tuloksellisesti Suomen menestys jäi tänä vuonna Elsa Waldenin varaan. Hän on tällä hetkellä Suomen selkeä ykkönen. Olemme muuten hyvällä kansainvälisellä tasolla, mutta kakkos sarjan vaikeuttaminen on se, mihin pitää keskittyä jatkossa. Harmittavaa oli tietenkin se, että 17 – 21 vuotiaiden synkrokisaan ei pystytty osallistumaan, vaikka siinä normaalioloissa olisi hyvät menestymismahdollisuudet.

Kaikki tulokset nähtävillä sporttech.io