Elsa Walden on pohjoismaiden mestari vuosimallia 2018

22.10.2018

Elsa Walden pohjoismaiden mestari 2018
Elsa Walden pohjoismaiden mestari 2018
Nea Markkula junior tytöt
Nea Markkula junior tytöt
Sofia Ahtiainen nuoret tytöt
Sofia Ahtiainen nuoret tytöt
Mitalistit Nea Markkula, Sofia Ahtiainen, Elsa Walden ja Iida Mäenpää
Mitalistit Nea Markkula, Sofia Ahtiainen, Elsa Walden ja Iida Mäenpää
Elsa Walden ja Iida Mäenpää senior naiset
Elsa Walden ja Iida Mäenpää senior naiset

Elsa Walden on pohjoismaiden mestari, Iida Mäenpäälle pronssia, Nea Markkulalle hopeaa junior tytöissä ja Sofia Ahtiaiselle pronssia nuorten luokassa.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut järjestettiin lauantaina 20.10 Ruotsissa. Tampereen Voimistelijoiden edustajia kilpaili trampoliinilla ja tuplaminitrampoliinilla (DMT).

Tampereen Voimistelijat ovat ottaneet osaa PM-kilpailun vuosina 2014, 2016 ja nyt 2018. Aikaisemminkin finaalipaikkoja on saavutettu mutta tänävuonna nähtiin upeita onnistumisia myös finaaleissa. Tampereen Voimistelijat kaappasivat 4 mitalia ja 7 finaalipaikkaa. Viralinen PM-arvo oli junioreiden ja senioreiden yksilötrampoliinivoimistelun sarjoissa. Yksilötrampoliinivoimistelun nuorten sarja sekä DMT- sarjat kilpailtiin virallisen PM-kilpailun ulkopuolella samassa yhteydessä.

Elsa Walden teki jälleen historiaa suomen trampoliinivoimistelun saralla kun saavutti naisten sarjan mestaruuden upein pistein 49,680. Kovan vastuksen Elsalle antoi ennakkosuosikki Lina Sjöberg Ruotsista. Linan finaalisarjassa oli vaikeutta mutta Elsa vei kuitenkin voitoin korkealla ja siistillä sarjalla. Pronssia Iida Mäenpäälle pistein 47,730. Iidan kova harjoittelu ja pitkät treenimatkat Ilmajoelta Tampereelle ovat kannattaneet ja nyt saa olla tyytyväinen kilpailutulokseen. Ronja Ilomäki onnistui saamaan alkukilpailussa molemmat sarjat läpi vaikka valmistautuminen kilpailuihin meni sairastelun vuoksi vähän viimetippaan, Ronjan sija alkukilpailussa oli kahdestoista pisteillä 80.425.

Nea Markkula ja Lili Walta nähtiin molemmat juniorsarjan finaalissa. Lili sijoittui alkukilpailussa kolmanneksi ja Nea kuudenneksi. Nean toinen sarja ei sujunut kisapäivänä toivotulla tavalla joten finaaliin Nea lähti helpommalla sarjallaan. Nea onnistui tekemään korkean ja siistin sarjan finaalissa pistein 47,470 ja sijoittui yllättäen hopealle! Lilin finaalisarja alkoi lupaavasti, viimeinen liike osui kuitenkin harmillisesti reunaan ja tämän vuoksi mitali jäi tällä kertaa saavuttamatta Lilin pisteet 45.025 riittivät sijaan 7.

Nuorten luokassa Sofia Ahtiainen onnistui saamaan finaalipaikan sijoituen alkukilpailussa viidenneksi. Sofia onnistui finaalissa napaten hyvät pisteet 45.365 ja saavutti pronssia! 

Aaro Tavast ja Johannes Niiranen edustivat Tampereen Voimistelijoilta poikien puolella. Aaro Tavast savutti DMT-kisassa finaalipaikan ollen alkukilpailussa viides ja finalissa sijalla 8 pistein 59.200. Trampoliinilla Aaron matkassa oli epäonnea ja 1 sarja keskeytyi kahdeksannen liikkeen jälkeen ja kokonaispisteet jäivät näin ollen matalemmiksi kun oli odotettavissa. Aaron sija 17 pistein 78.965. Johannes Niiranen kilpaili DMT junioreissa ja sijoittui alkukilpailussa sijalle 17 pistein 54.200.

DMT-kisassa saavutettiin myös toinen finaalipaikka kun Nea Markkula saavutti 5 sijan alkukilpailussa. Nea sai finaalissa kerättyä pisteet 60.100 jotka riittivät sijaan 7. Roosa Keränen oli tiukassa alkukilpailussa sijalla 12 pistein 59.200.

Menestyksestä voi kiittää voimistelijoiden lisäksi myös valmentajia Annika Savolaa ja Anna Lebedevaa jotka olivat mukana kilpailuissa. Anna on palkattu Tampereen Voimistelijoille äitiysloman sijaiseksi. Anna on tehnyt jo muutamassa kuukaudessa hyvää työtä voimistelijoiden kanssa ja se näkyi myös tuloksissa. 

Tulokset kokonaisuudessaan on nähtävilla sportech.io