Trampoliinivoimistelun SM kilpailuista kaksi Suomenmestaruutta ja yksi hopea

26.3.2018
Ensimmäinen naistensarjan mestaruus on nyt taskussa kun Elsa Walden hyppäsi Suomemestariksi 25.3.2018

Trampoliinivoimistelun SM-kilpailut käytiin Espoossa sunnuntaina 25.3.2018

Kilpailuissa nähtiin ennätysmäärä kilpailijoita. Kilpailjoita oli Tampereen Voimistelijoiden lisäksi Espoon Telinetaitureista, Voimisteluseura Bounce-Espoosta, Lakeuden Taitovoimistelijoista, Voimisteluseura Helsingistä ja Flikusta. 

Tamperelaisia oli mukana seitsemän. Nuorten tyttöjen sarjassa Sofia Ahtiainen. Junior tyttöjen sarjassa Lili Walta ja Nea Markkula, junior poikien sarjassa Aaro Tavast ja Johannes Niiranen, sekä senior naisten sarjassa Elsa Walden ja Iida Mäenpää. 

Kilpailuissa ei nähty ihan nappisuorituksia mutta silti suoritukset riittivät kahteen Suomenmestaruuteen ja yhteen hopeaan.

Elsa Walden voitti seniornaisten kisan tiukassa kamppailussa. Toiseksi tuli Espoon Telinetaitureiden Oona Eskola ja pronssille Espoon Telinetaitureiden Saana Salli. Elsan mestaruus oli Tamperelaisille ensimmäinen aikuisten sarjan mestaruus.

Lili Walta onnistui upeasti uusimaan junior tyttöjen mestaruudeen vaikka hyppäsikin viimeisen liikkeen jälkeen turvapäädylle josta seurasi muutaman pisteen menetys. Junior tyttöjen sarjassa hopealle ylsi Voimisteluseura Bounce Espoon Oona Tujula ja pronssille samasta seurasta Reea Eräheimo.

Sofia Ahtiainen uusi myös oman nuorten tyttöjen hopean vaikka sai nyös 2 pisteen penaltyn puuttuvasta vaatimuksesta, nuorten tyttöjen voiton vei Voimisteluseura Bounce Espoon Kiia Kukkonen ja pronssille tuli Espoon Telinetaitureiden Maya Toivanen.

Nea Markkula suoriutui kovassa juniortyttöjen sarjassa hienosti. Nea sai omat uudet kilpailusarjansa hienosti läpi ja sijoittui viidenneksi.

Aaro Tavastin suorituksessa oli hieman epäonnea sillä ensimmäinen sarja ajautui reunalle ja sarjasta arvosteltiin vain kahdeksan liikkettä kymmennestä. Aaro oli kilpailussa sijalla 4. Johannes Niiranen oli Tampereen Voimistelijoiden ensikertalainen SM- kilpailuissa. Johannes sai molemmat sarjat hienosti läpi ja sijoittui viidenneksi.

Iida Mäenpään kokeilu sujui hienosti mutta kilpailussa jännitys vaikutti ajoitukseen ja molemmat sarjat matkustivat melko paljon ja toinen sarja keskeytyi kun jalka osui trampoliinin reunaan. Trampoliinivoimistelu on herkkä laji ja onnistunut suoritus vaati kovat hermot ja paljon treeniä alle. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia haasteita. 

Elsa ja Lili matkaavat huhtikuun puolessa välissä Bakuun trampoliinivoimsitelun EM-kilpailuihin. Jossa ensimmäistä kertaa Suomella on edustus myös aikusiten sarjassa kun Elsa Walden lunasti marraskuussa paikkansa aikuisten EM-sarjaan. Tämän lisäksi keväällä/ kesällä on vielä kaksi tärkeää kilpailua joissa voi antaa näyttöjä syksyn WAGC kisaan Pietariin. (World Age Group Competitions). Tamperelaisista Aaro, Lili ja Elsa ovat jo saaneet nuo pisterajat mutta kilpailu varsinkin tyttöjen sarjoissa on kovaa edustuspaikoista sillä vain neljä voimistelijaa per ikäluokka voidaan lähettää kilpailuihin. 

Koosteen Tamperelaisten suorituksista voi käydä katsomassa: https://youtu.be/llPdD90kGD4

 

 

 

 

Liitteet