Trampoliinivoimistelun kisakauden avaus Tsekeissä

15.10.2017

Tampereen Voimistelijat
Tampereen Voimistelijat
Tampereen Voimistelijat ja Bounce Espoo
Tampereen Voimistelijat ja Bounce Espoo
Kisahalli
Kisahalli

Elsa hienosti finaaliin ensimmäisestä seniorluokan kilpailustaan

Elsa ensimmäisestä seniortason kilpailusta finaaliin

Tampereen Voimistelijoiden trampoliinivoimistelijat kilpailivat yhdessä Bounce- Espoon tiimin kanssa lauantaina 14.10 Tsekeissä 45 kerran järjestetyissä kansainvälisessä kilpailussa Friendship cupissa. Kilpailussa oli yli 250 osallistujaa kaiken kaikkiaan.

 

Tampereelta mukana olivat junioreissa yksilössä ja synkrossa Nea Markkula, Lili Walta sekä poikien yksilössä Aaro Tavast sekä senioreiden yksilössä Iida Mäenpää sekä ensimmäistä kertaa senioritasolla kilpaili myös Elsa Walden.

Bouncen työt Reea Eräheimo, Lilli Rossi, Kiia Kukkonen ja Ella Korhonen kilpailivat myös junoreissa ylsilössä ja synkrossa.

 

Kilpailussa oli myös ikäluokat mutta Suomen edustajat kilpailivat junioreissa ja seioreissa sen vuoksi että tulevan syksyn kilpailut toimivat näyttöinä kevällä 2018 järjestettäviin Bakun Euroopanmestaruuskilpailuihin. Kyseinen kilpailu ei ollut varsinainen näyttökilpailu mutta toimi hyvin harjoituksena tulevia kilpailuja varten. Kauden ensimmäisessä kovatasoisessa kilpailussa jännitys oli käsin kosketeltavissa. 

 

Junioreiden yksilössä jännitys näkyi epävarmuutena. Lili suoritti molemmat sarjat läpi mutta jännitys näkyi suorituspisteissä. Lilin sijoittui junioriluokassa sijalle 9. pisteet 87,640. Lili jäi juuri ja juuri finaalipaikan ulkopuolelle. Nea Markkulalla 1 sarja onnistui upeasti mutta toinen sarja ajautui reunalle pisteet 76,340 sija 26. Lili ja Nea kilpailivat myös synkrossa harjoitellen tulevia maailmanikäluokkakisoja varten jotka järjestetään Bulgarian Sofiassa marraskuun puolivälissä. Kotisalilla synkron harjoitteleminen on olosuhteiden vuoksi hyvin hankalaa, tytöt onnistuivat kuitenkin tekemään molemmissa sarjoissa hyvän synkron muutta ensimmäisessä sarjassa Nea ajautui reunalle ja toisessa sarjassa Lili oli lähellä takreunaa ja valmentaja Henna-Riina pelasi varman päälle ja heitti maton koska menetetävää ei enään ollut. Aaro teki kylmähermoisesti ensimmäisessä juniorluokan kilpailussaan uudet vaikeat sarjat hienosti läpi ja sijoittui upein pistein 83,450 sijalle 19. Aaroa itseään harmitti sillä kun katsoi pisteitä tiesi että olisi yltänyt 13-14 vuotiaiden sarjassa finaalipaikkaan.

 

Senior luokassa kilpailivat Iida Mäenpää ja Elsa Walden. Iida sai molemmat sarjat läpi mutta ensimmäisessä sarjassa näkyi jännitys joka näkyi ponnistuksen ajoituksessa, sarja matkusti jonkun verran ja tämä vaikutti suorituspisteisiin. Toinen sarja onnistui Iidalta kuitenkin erittäin hyvin kokonaispisteet 84,400 riitivät kovassa sarjassa 12. Sijaan. Elsa Walden sai pidettyä kisahermot kasassa ja kilpaili upean ensimmäisen seniorluokan kilpailun tullen alkukilpailussa sijalle 3 pistein 92,560. Finaalissa kuitenkin ensimmäinen liike lähti liikkumaan reunalle eikä Elsa saanut korjattua seuraavaa liikettä tarpeeksi ja kolmas liike tuli näin ollen reunalle. Elsan 2 sarjan kilpailusta voi käydä katsomassa pian instagramissa:treenmusketeers 

 

Elsan lisäksi Bouncen tytöt nähtiin finaalissa kun molemmat parit ylsivät  upeasti synkrosta finaaliin. Tytöt saivat myös finaaleissa onnistuneet sarjat.