Tampereen Voimistelijat hallitsivat SM-kilpailuita monessa lajissa

16.5.2017

Minetit
Minetit

Mitaleita kertyi joukkuevoimistelusta, naisten telinevoimistelusta, teamgymistä, akrobatiavoimistelusta ja trampoliinivoimistelusta

Voimistelun SM-kilpailut 2017 olivat tamperelaisten juhlaa, kun urheilijat poimivat mestaruuksia ja himmeämpiä mitaleita laji toisensa perään.

Kaikkiaan Tampereen Voimistelijoille tuli 22 eri sarjan, luokan tai telineen SM-mitali.

Joukkuevoimistelussa Minetit voittivat naisten sarjan suomenmestaruuden upealla Finlandia-ohjelmallaan. Minetit Elite voitti nuorten sarjan. Minetit Elite United sijoittui neljänneksi ja saavutti muiden Minettien tavoin paikan joukkuevoimistelun MM-kilpailuihin.

Myös teamgymistä tuli kaksi kultamitalia, kun sekä naisten joukkue että nuorten sekajoukkue voittivat suomenmestaruuden.

Naisten telinevoimistelussa mitalisaldona oli 4 kultaa, 6 hopeaa ja 1 pronssi. Mitaleita keräsivät naisten sarjassa Annika Urvikko ja Wilma Malin, nuorissa Iida-Maria Vänni.

Trampoliinivoimistelusta SM-mitaleita kertyi 4 kappaletta. Lili Walta voitti junior tyttöjen sarjan. Samasta sarjasta pronssia sai Neea Laaksonen. Pronssia tuli myös senior naisten sarjasta Iida Mäenpäälle. Sofia Ahtiainen otti nuorten tyttöjen hopeaa.

Akrobatiavoimistelussa Tampereen Voimistelijoille kertyi hopeat sekä parien (Aliina Luosa ja Silja Halme) että triojen (Iida Lipsonen, Oona Lipsonen ja Siiri Nuutinen) sarjoista. Lisäksi triojen pronssi matkasi Tampereelle (Veera Pyöriä, Vilma Väliharju ja Roosa Lahdenranta).