Edustusjoukkue on teamgymin Suomen mestari!

14.5.2017Mix TeamGym Cup 2 -kilpailuissa.
Mix TeamGym Cup 2 -kilpailuissa.

Edustusjoukkue lunasti voitollaan osallistumisoikeuden ensi syksyn PM-kilpailuihin. TV:n Mix-joukkue nappasi ensimmäisen SM-kultansa sekajoukkueiden sarjassa.

Tampereen Voimistelijoiden Edustusjoukkue on voittanut teamgymin naisten sarjan Suomen mestaruuden. Joukkue voimisteli varmasti läpi kisan ja kuittasi finaalin korkeimmat pisteet jokaisella telineellä. Trampetilla tuli kaksi pientä virhettä, mutta ne eivät vaikuttaneet ratkaisevasti loppupisteisiin. 

"Teimme tosi siistin ja puhtaan kisan, ja saavutimme kaikki tavoitteemme!", kommentoi Edustusjoukkueen kapteeni Suvi Karumo.

"Joukkueen yhteishenki on ollut ihan mahtava ja kasvanut vain SM-kisojen lähestyessä. Yhteishenki oli tänään tärkeässä roolissa, sillä telinekokeilussa oli hieman vaikeuksia. Kisaan lähdettiin kuitenkin hyvällä tsempillä", Karumo jatkaa.

Tamperelaiset saivat vapaaohjelmasta 19,766 pistettä, volttiradalta 15,433 pistettä ja trampetilta 14.33 pistettä. Voittajien yhteispisteet olivat siis 49.632 pistettä, kun taas toiseksi tullut Joensuun Katajan Shellies keräsi 47,283 pistettä ja pronssille tullut HGK 46,933 pistettä. Edustus lunasti tämänpäiväisellä mestaruudellaan sekä viimekuisella TeamGymin Cupin osakilpailuvoitollaan osallistumisoikeuden teamgymin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin, jotka käydään ensi syksynä Ruotsissa.

Tampereen Voimistelijoiden Edustusjoukkueeseen kuuluvat Suvi Karumon lisäksi Heini Laukkanen, Milka Laukkanen, Iris Muurasniemi, Inka Mustajoki, Lumi Myllyaho, Satu Nevalainen, Saara Nokkonen, Roosa Rantalainen, Ella Salo, Viivi Suominen, Ida-Maria Tavast ja Alina Valli. Joukkuetta valmentavat Katariina Suoniemi, Perttu Kaipiainen sekä Santeri Marjamäki.

 

Teamgymin sekasarjoissa pitkästä aikaa SM-osallistujia

Edustusjoukkueen lisäksi Tampereen Voimistelijoiden Mix-joukkue voimisteli tänään teamgymin Suomen mestariksi. Fiercen ja Sairaan nopeiden voimistelijoista koottu Mix kilpaili sekajoukkueiden juniorisarjassa. Ainoana osallistujana sarjaansa osallistunut joukkue keräsi yhteispisteitä 40,100. Eriyisen hyvin joukkue suoriutui volttiradalla ja trampetilla, joiden pisteillä olisi haastettu tyttöjen SM-finaalin joukkueetkin.

"Vapaaohjelmassa oli hieman eriaikaisuutta, mutta kaikki vaikeusosiot menivät läpi. Volttiradalla tuli yksi kaatuminen, trampetin suoritus oli ihan täydellinen!", kertoo Mixin valmentaja ja Tampereen Voimistelijoiden teamgymin lajivastaava Satu Nevalainen.

Mix-joukkueen jäseniä ovat Elias Aaltonen, Amanda Helin, Nella Honkaniemi, Henri Huotari, Tuuli Ingman, Kasper Järvinen, Oskari Kakko, Iida Lappalainen, Emma Leino, Lauri Lemettinen, Meeri Särki ja Eetu Taatila. Joukkueen valmennustiimiin kuuluvat Satu Nevalaisen lisäksi Santeri Marjamäki ja Heidi Helander.

Tamperelaista voimisteluosaamista oli mukana myös teamgymin aikuisten sekajoukkuesarjassa. Tampereen Voimistelijoissa valmentavat Santeri Marjamäki ja Olli-Pekka Villman kilpailivat Jyväskylän Voimistelijoiden JyVo Mix -joukkueessa, joka otti SM-kullan sarjansa ainoana osallistujana. JyVo Mixin yhteispisteet olivat 44,649.

Kaikki teamgymin SM-finaalien tulokset ovat nähtävissä Voimisteluliiton Kisapalvelussa.