Telinevoimistelun, akrobatiavoimistelun, trampoliinivoimistelun, team gymin ja joukkuevoimistelun AVOIMET HARJOITUKSET 6.8.2019 kello 17.30 alkaen

25.7.2019

Avoimet harjoitukset 6.8.2019 kello 17.30 alkaen Ikurin liikuntahallilla

Avoimet harjoitukset on tarkoitettu voimistelukoulua tavoitteellisemmasta voimisteluharjoittelusta kiinnostuneille 4-15-vuotiaille tytöille ja pojille. Avoimet harjoitukset on voimisteluharjoituksen omainen tunti, joka koostuu alkulämmittelystä, perusvoimistelusta, taito-osuudesta ja mahdollisesti muusta motoristen taitojen ja fyysisten ominaisuuksien testauksesta. Avoimiin harjoituksiin osallistuakseen ei tarvitse aiempaa voimisteluosaamista. Avoimiin harjoituksiin osallistuville voimistelijoille ehdotetaan sen hetkisen kehityksen mukaista sopivaa ryhmää Tampereen Voimistelijoiden ryhmistä. Kilparyhmistä kiinnostuneilta odotetaan aiempaa voimistelutaustaa. Avoimiin harjoituksiin on ennakkoilmoittautuminen 5.8. mennessä. Osalistuminen harjoitukseen ei sido mihinkään. Ilmoittautumislomakkeeseen pääset alla olevan linkin kautta:

https://www.tampereenvoimistelijat.fi/harrastevoimistelu/kaikkien-lajien-avoimet-harjoitu/

 

TAMPEREEN VOIMISTELIJOIDEN LAJIEN VALMENNUSJÄRJETELMÄT PÄHKINÄNKUORESSA

VOIMISTELUKOULUT ovat kaikille avoimia harrasteryhmiä, joissa harjoitellaan voimistelun perusteita kerran viikossa. Voimistelukouluissa painotetaan joko telinevoimistelua tai joukkuevoimistelua, akrobatiakouluissa keskitytään akrobatiavoimisteluun ja trampoliinikouluissa pääteline on trampoliini. Ilmoittautuminen syksyn ryhmiin on auki.

ESIVALMENNUS- JA TELINETAITURIT -RYHMÄT ovat voimistelukoulusta seuraavia ryhmiä, joissa harjoittelu on tavoitteellisempaa kuin voimistelukoulussa. Harjoituksia on kahdesti viikossa iän mukaisissa ryhmissä. Ryhmissä voi harrastaa tai tähdätä kohti valmennus- ja kilparyhmiä. Ryhmäläisiltä toivotaan voimistelun perusliikkeiden tuntemista esim. voimistelukoulusta tai muuta kautta. Ryhmien syksyn ilmoittautuminen on käynnissä.

VALMENNUSRYHMÄT ovat lajin esikilparyhmiä, joissa keskitytään tulevan kilpavoimistelijan vahvaan perusosaamiseen. Tavoitteena on, että voimistelija aikanaan siirtyy kilparyhmiin. Harjoituksia on 2-4 kertaa viikossa. Valmennusryhmät ovat pääasiassa tarkoitettu alle 9-vuotiaille. Ryhmiin kutsutaan liikunnallisia ja voimistelullisia lapsia, jotka haluavat harjoitella voimistelua. Taitoa ja ominaisuuksia tärkeämpää on innostunut asenne harjoitteluun ja kiinnostus harjoitella usemman kerran viikossa.

HARRASTEKILPARYHMÄT ovat lajin kouluikäisten valmennusryhmiä. Harjoituksia on kahdesti viikossa. Kehityksen myötä voimistelija voi siirtyä lajissaan kilparyhmiin tai jatkaa harrastekilparyhmässä ilman kilpailemista.

KILPARYHMÄT ovat edistyneiden ja pidempään harrastaneiden voimistelijoiden ryhmiä, joissa tavoitteena on itkä kilpavoimistelijan ura. Kilparyhmiä on monenlaisia. Huippuvoimisteluun tähtäävien kilparyhmien voimistelijat ovat usein aloittaneet tavoitteelisen harjoittelun alle kouluikäisenä. Kilpavoimisteluun tähtäävien ryhmien harjoitteluun ehtivät liikunnalliset ja aikaisemmin monipuolisesti liikkuneet lapset mukaan paljon myöhemminkin.