Telinevoimistelijoiden kilpailukauden aloitus Tampereella

18.3.2019

Nitta Nieminen vastaanottamassa Raili Hämäläisen muistostipendiä.
Nitta Nieminen vastaanottamassa Raili Hämäläisen muistostipendiä.

Tampereen Voimistelijat isännöi naisten telinevoimistelun EM-kilpailujen katsastuskilpailua lauantaina Ikurissa.

Vaikka neliottelun mitalisijat jäivät tällä kertaa tamperelaisten ulottumattomiin, saavutettiin yksittäisissä telineissä hienosti menestystä. Nitta Nieminen, joka sijoittui neliottelun neljänneksi, voimisteli kultaa permannolla, hopeaa puomilla ja pronssia hypyssä. Niemiselle jaettiin kisojen yhteydessä myös Raili Hämäläisen muistostipendi. Annika Urvikko jatkoi Tampereen menestystä sijoittumalla neliottelussa viidennelle sijalle sekä voittamalla hypyssä kultaa ja permannolla pronssia. Ida-Maria Vänni täydensi tamperelaisten menestystä sijoittumalla neliottelussa sijalle kahdeksan.

Tampereen Voimistelijoiden kevään kisakausi alkoi lupaavastimyös nuorempien voimistelijoiden osalta. Nuorempien sarjoista on ponnistamassa monta timanttista voimistelijaa, mikä on osoitus toimivasta valmennuksesta. Valmentajat ja voimistelijat ovat tehneet laadukasta ja pitkäjänteistä yhteistyötä ja heillä on käsissään toimiva menestysresepti; ammattitaitoisessa ja innostavassa ilmapiirissä harjoittelu maistuu ja tuloksia syntyy.

3-luokassa tamperelaisia edustivat menestyksekkäästi Aina Juntunen ja Camila Rosell Perez. Juntunen nappasi kultaa neliottelusta, hopeaa puomilta sekä pronssia nojapuilta ja permannolta. Rosell Perez sai neliottelusta ja hypystä pronssia. Puomilta ja permannolta hän voitti kultaa.

E-luokan nuoremmissa loisti Viivi Komu. Hän voimisteli upeasti neliottelun voittoon ja sai lisäksi mitalin hypyssä, nojapuilla ja permannolla. Enna-Juulia Toivonen oli neliottelun kolmas Tampereen Sisun Mona Oikarin jälkeen. Toivonen oli mitaleilla nojapuilla ja puomilla. Vanhempien sarjassa lajikohtaisia mitaleja saalistivat Saara Reiju ja Minja Kirvesmäki. Reiju sai puomilta kultaa ja permannolta hopeaa, Kirvesmäki nojapuilta pronssia. 

D-luokan nuoremmissa kärkikymmenikköön sijoille neljä, kuusi, seitsemän ja yhdeksän Tampereen Voimistelijoilta sijoittuivatNeela Niilivuo, Sofianna Jääskeläinen, Sofia Niemi sekä Niia-Maria Jäntti. Vanhemmissa Alva Ikonen saalisti hopeaa ja Ilona Naskali pronssia. Ellen Savinainen, Elika Sioofy-Khoine, Iisa Jämsen ja Saara Huvila ylsivät sijoille 5-8.

C-luokan nuoremmissa nähtiin Tampereen ylivoimaa. Kaksiensimmäistä sijaa jaettiin järjestävän seuran edustajille. Nelli Pelttari voitti kultaa ja Viivi Harolin hopeaa. Neljänneksi tuli Hilma Harjula ja viidenneksi Isla Koskensalo. Lisa Camarasijoittui seitsemänneksi. Loput kärkikymmenikön sijat menivät Tampereen Sisulle. C-luokan vanhemmissa kullan vei Tampereen Voimistelijoiden Ella Kajander. Neljänneksi ylsi Stella Rönning, kahdeksanneksi Matilda Niemi ja jaetulle kymmenennelle sijalle Matilda Sulkanen.

Tampereen Voimistelijoiden mitalisadetta jatkoivat B-luokan nuoremmat: Hulda Harjula voimisteli kultaa, Helmi Pasanen hopeaa ja Säde Tapio pronssia. Venla Kivikoski sijoittui neljänneksi. Vanhemmissa kärkikymmenikköön kipusi viisi voimistelijaa: Madeleine Rautalin voitti pronssia, Unna Peltotalo oli viides, Aava Houhala seitsemäs, Nelli Allinniemi yhdeksäs ja Maria Silvola kymmenes.